Έπειτα από την προσωρινή ηλιόλουστη σε πολλές περιοχές Δευτέρα, εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Τρίτης, καθώς προβλέπεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τα φαινόμενα μάλιστα τοπικά να έχουν και μεγάλη ένταση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους προγνώστες καιρού του Meteoclub, οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα ενισχυθούν ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Aναλυτικά οι καιρικές συνθήκες της Τρίτης

Από το ξεκίνημα της ημέρας αναμένεται να κυριαρχήσει η συννεφιά σε όλη σχεδόν τη χώρα η οποία κατά τόπους θα είναι αυξημένη κυρίως στα δυτικά οπότε αναμένεται να εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα και ενδεχομένως στα δυτικά παράκτια τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελ/νησου.

Πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες κυρίως τις πρωινές ώρες υπάρχει επίσης για τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Σταδιακή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη (κυρίως τη Ροδόπη και την Ξάνθη), στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην ανατολική Πελ/νησο όπου τις μεσημβρινές ώρες θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία θα επιμείνουν σε γενικές γραμμές μέχρι το τέλος της ημέρας.

Αργά την νύχτα της Τρίτης προς τα μεσάνυχτα και ξημερώματα Τετάρτης, αναμένεται μια νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού στη δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελ/νησο (κυρίως οι νομοί Μεσσηνίας, Ηλείας και η βορειοδυτική Αχαΐα) και θα εκδηλωθούν έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδευτούν από ισχυρές ριπές ανέμων και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις.Αρκετά καλύτερος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται και διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 5-6 Μποφόρ, τη νύχτα όμως η ένταση θα φτάνει κατά τόπους και τα 8 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με ένταση μέχρι 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές: Μeteoclub,Weather, Hellenicweather