Την προγραμματική σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης Α.Ε. υπέγραψε η Κοιν.Σ.Επ. «Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας», για Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης,

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π.) συστάθηκε το Δεκέμβρη του 2018 με ιδρυτικά μέλη  τους: Σπύρο Νεράντζη, Ιωάννα Γεωργοτά, Λασκαρίνα Γερασίμου, Πέτρο Αγάθο, Μιλτιάδη Λούβρο, Γιώργο Ζάραγκα, Σπύρο Κρεμόνα, Μιχάλη-Γεώργιο Βραχλιώτη. Στόχος να συγκεντρώσει και να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα όλη την εθελοντική δουλειά που γίνεται στις «πράσινες γωνιές» που λειτουργούν ήδη σε πολλά σημεία του νησιού.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, η εταιρεία Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε. στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει τρία μηχανήματα στο νησί.

Τα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, αποτελούνται από αυτόματα μηχανήματα, για την ανακύκλωση των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών, καθώς και από ειδικό εξοπλισμό για την ανακύκλωση άλλων υλικών συσκευασίας (όπως χαρτί, πολυστρωματικές χάρτινες συσκευασίες, πλαστικές σακούλες κ.α.). Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται αυτόματα η διαλογή στην πηγή. Οι δημότες επιστρέφουν τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες και αυτόματα τους αποδίδεται απόδειξη με το αναλογούν ανταποδοτικό κίνητρο, ενώ παράλληλα τους παρέχονται και επιπλέον προσφορές-κίνητρα ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης (όπως δώρα διαγωνισμών, δειγματοδιανομές, εκπτωτικά κουπόνια κ.α.).

Σημειώνεται, ότι οι δημότες έχουν την επιλογή είτε να παραλάβουν την απόδειξη ανταποδοτικού κινήτρου για δωρεάν αγορές σε συνεργαζόμενα καταστήματα είτε αυτόματα να δωρίσουν το ποσό του ανταποδοτικού κινήτρου υπέρ της ενίσχυσης κοινωνικών σκοπών, μέσω του Συστήματος Συγκέντρωσης Κοινωνικού Κεφαλαίου.