Παρέμβαση με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα κάνουν οι Ομογενείς και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης.

Η επιστολή και αυτή την φορά έχει ως θέμα την υγεία αλλά για το Μαθράκι για κάλυψη της θέσης του γιατρού.

Η επιστολή

«Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής θα ήθελε να εκφράσει την αγωνία της και ταυτόχρονα να ζητήσει την παρέμβασή σας στην επίλυση ενός ζητήματος, που είναι μείζονος σημασίας για το αγαπημένο μας νησί την Κέρκυρα και συγκεκριμένα για τη Δημοτική Ενότητα Μαθρακίου, από τα Διαπόντια νησιά, βορειοδυτικά της Κέρκυρας. . Η προσπάθεια μας γίνεται για την άμεση κάλυψη της θέσεως Ιατρού στο ακριτικό αυτό νησί.
Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, είναι ανάστατοι μετά την αιφνίδια απομάκρυνση του ιατρού, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βασικής ιατρικής φροντίδας. Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να μένει το νησί χωρίς ιατρό, είναι κρίσιμο να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα με την τοποθέτηση του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού, καθώς ειδικά στις περιπτώσεις απαγόρευσης απόπλου, η απουσία ιατρού μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες σε κρίσιμα περιστατικά.
Ως Έλληνες –Κερκυραίοι της Διασποράς αγωνιούμε για τον τόπο μας και πιστεύουμε πως η Πολιτεία οφείλει με κάθε τρόπο να βρίσκεται κοντά στους κατοίκους αυτών των περιοχών και να συνδράμει με κάθε μέσο διαθέτει προς τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Είμαστε λοιπόν, βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ακριτικό νησί του Μαθρακίου και ευελπιστούμε στην δυναμική σας παρέμβαση για την άμεση επίλυση του προβλήματος».