Την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας επισκέφτηκε χθες 1 η Ιουλίου η υποψήφια Βουλευτής με την ΝΔ Μαριλένα Μάστορα.

Σε συνάντηση που είχε με το Σωματείο των Αστυνομικών την ενημέρωσαν για τις ελλείψεις που έχει η Αστυνομική Διεύθυνση:

  • σε προσωπικό περί τα 100 άτομα
  • Υλικοτεχνικά μέσα (στολές,  γιλέκα)
  • Ανανέωση του γερασμένου στόλου οχημάτων
  • Επάνδρωση Αερολιμένα Κέρκυρας με μόνιμο προσωπικό 25 άτομα

Συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Σπύρο Αλαμάνο, με τον Διευθυντή Ασφαλείας κύριο Μάνθο Γιαννούλη , με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ιονίων Νήσων κύριο Κωνσταντίνο Παπανικολάου καθώς και με Στελέχη του Σωματείου Αστυνομικών.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ενημερώθηκε από τον Περιφερειακό Διοικητή κ. Ρίζο για την πορεία των κτηριακών εργασιών και την συγχώνευση των 2 κτηρίων της υπηρεσίας, την έλλειψη εξοπλισμού διότι έχει λήξει από το 2015. Επίσης αναφέρθηκε ότι από το 2016 ισχύει η ποινικοποίηση του σώματος όταν κάτι πάει λάθος.

Αργότερα η υποψήφια της ΝΔ επισκέφθηκε το Αεροδρόμιο Κέρκυρας και την Αερολιμενάρχη κ. Μακρή και της επισήμανε το σημαντικό πρόβλημα των Διαποντίων νησιών όπως και των Παξών, δηλαδή την μη λειτουργία των ελικοδρομίων για τα οποία υπάρχει καταγγελία όπως ανέφερε η Αερολιμενάρχης, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τους ιδιαίτερα όταν υπάρχει ασθενής σε ανάγκη.

Αργότερα επισκέφθηκε τον ΟΑΕΕ και το Ταχυδρομείο Κέρκυρας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα την έλλειψη προσωπικού.

Σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου η Μαριλένα Μάστορα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κέρκυρας κύριο Σπύρο Πουλή και στελέχη του οργανισμού, όπου και συζήτησε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στο νησί μας που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Άμεση πρόσληψη διασωστικού προσωπικού τουλάχιστον 12 άτομα.
  • Λειτουργούν μόνο 2 από τα 6 ασθενοφόρα που είναι διαθέσιμα, λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Έλλειψη Ιατρού/ Ιατρών
  • Άμεση λειτουργία του Νότιου και Βόρειου Τομέα με στελέχωση των κέντρων Υγείας με ασθενοφόρο.
  • Αντικατάσταση της στέγης του κτηρίου του ΕΚΑΒ το οποίο είναι ακόμη χτισμένο με αμίαντο (ελενίτ), στο ισόγειο του κτηρίου δε, στεγάζεται βρεφονηπιακός σταθμός.