Δεν πίστευαν στα μάτια τους τρεις φίλοι που πήγαν για ψάρεμα στη λίμνη Σνιγιέζνιτσα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ο Τζέναν Σαραϊλιτς από το Λούκαβατς, μαζί με δύο φίλους του, έφερε στην επιφάνεια ένα γατόψαρο μήκους 2 μέτρων και 6 εκατοστών και βάρους 63 κιλών, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι αυτό που βλέπουν είναι αληθινό.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαραϊλιτς στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η προσπάθεια ήταν πολύ έντονη και απαιτητική, διότι το ψάρι αντιστεκόταν, τελικά, όμως, κατάφερε, μαζί με τους φίλους του, να το βγάλουν στην επιφάνεια.

Αρχικά, ο Τζέναν προσπαθούσε – για μισή ώρα – μόνος του να οδηγήσει το ψάρι στην επιφάνεια της λίμνης και, αφού είδε πως αυτό δεν ήταν εφικτό, κάλεσε δύο φίλους του να τον βοηθήσουν. Η περιέργειά του για το τι μπορεί να είναι κάτω από το νερό, που να έχει τόση δύναμη ώστε να αντιστέκεται για μισή ώρα και να μην παραδίδεται, ήταν ιδιαίτερα έντονη, δήλωσε ο νεαρός ψαράς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι φίλοι του, Σεμίρ Μουμίνοβιτς και Ιμπραήμ Σαραϊλιτς, έσπευσαν να τον βοηθήσουν, γεγονός που είχε και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το μήκους δύο μέτρων ψάρι βγήκε στην επιφάνεια και οι τρεις φίλοι αποφάσισαν – σύμφωνα με την εφημερίδα Azaz -να το αφήσουν πάλι ελεύθερο, να κολυμπά στα νερά της λίμνης, διότι ήταν μαχητής και πάλεψε για την ελευθερία του.