Δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος λόγω βλάβης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Χρυσόστομο Μπούκα.

Ο κ. Μπούκας σε ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα αναφέρει «Πάλι, για μια ακόμα φορά, ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου δεν λειτουργεί λόγω βλάβης. Δεν γνωρίζουμε το είδος της βλάβης. Γνωρίζουμε ότι είναι παλαιάς τεχνολογίας, δεν υποστηρίζεται τεχνολογικά και η αντικατάσταση κάθε εξαρτήματος είναι πολύ δύσκολη γιατί δεν βρίσκονται πλέον στην εγχώρια και διεθνή αγορά τα αναγκαία υλικά. Ένα πολύ χρήσιμο όργανο στα χέρια των γιατρών και στην υπηρεσία των χρηστών υγείας. Μας είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Σας δίνουμε την εικόνα:

Προσέρχεται ασθενής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για πρόβλημα υγείας στον εγκέφαλο.

Εξετάζεται από συνάδελφο ιατρό άσχετης ειδικότητας (π.χ. Πνευμονολόγο).

Εκείνος ειδοποιεί Παθολόγο, ο οποίος εφημερεύει στην Παθολογική Κλινική.

Ο Παθολόγος, εάν και εφόσον δεν είναι απασχολημένος με κάποιον από τους σαράντα και πλέον βαρέως πάσχοντες στην Παθολογική Κλινική, κάποια στιγμή προσέρχεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Εξετάζει τον ασθενή και υποπτεύεται πάθηση εγκεφάλου που χρήζει Νευρολογικής εξέτασης.

Νευρολόγος δεν υπάρχει, ούτε εφημερεύει. Ένας έμεινε όλος και όλος. Αδύνατον να καλύψει εφημερίες όλου του μήνα.

Ενημερώνει τους συγγενείς για ανάγκη εξέτασης από Νευρολόγο.

Οι συγγενείς πέραν του άγχους για την υγεία και την εξέλιξη του δικού τους ανθρώπου, αιφνιδιάζονται και ψάχνουν απεγνωσμένα στον ιδιωτικό τομέα να καλέσουν Νευρολόγο ιατρό (αφήνουμε στην άκρη να είναι βράδυ, Σάββατο, Κυριακή ή αργία).

Ο συνάδελφος ιδιώτης ιατρός, κάποια στιγμή προσέρχεται, αναλόγως του δικού του προσωπικού ή επαγγελματικού προγράμματος και εξετάζει τον ασθενή.

Πληρώνεται κανονικά από τον συγγενή.

Παραγγέλλει έλεγχο με αξονική τομογραφία εγκεφάλου.

Πάρα πολύ φυσικό και ιατρικά λογικό.

Ο εφημερεύων ιατρός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, κάνει προσπάθεια να συνεννοηθεί τηλεφωνικά με ιδιωτικό εργαστήριο αξονικού τομογράφου για της εκτέλεση της αναγκαίας και επείγουσας εξέτασης.

Ακολούθως, ο ίδιος γιατρός θα καλέσει το ΕΚΑΒ, ώστε ο ασθενής να μεταφερθεί σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Συνήθως χωρίς συνοδεία γιατρού. Πού να βρεθεί;

Αλλά η ευθύνη δεν είναι των αρχολίπαρων της δημόσιας διοίκησης στο σύνολό της. Είναι ιατρική!!!

Ο εισαγγελέας την άσπρη μπλούζα θα καλέσει, εάν κάτι δεν πάει καλά.

Όταν έρθει το ασθενοφόρο, εάν δεν είναι στη Λευκίμμη να μεταφέρει περιστατικό, ο ασθενής, ως εμπόρευμα, μεταφέρεται στον ιδιωτικό αξονικό εργαστήριο για την εκτέλεση της αναγκαίας εξέτασης.

Επιστρέφει στο Νοσοκομείο. Και μετά τι;

Χρειάζεται ο ιδιώτης Νευρολόγος να επανεκτιμήσει την κατάστασή του μετά τον έλεγχο, ώστε να χορηγήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Αυτή είναι μια μικρή εικόνα. Γεγονότα καθημερινά και περισσότερο σύνθετα.

Περιγράψαμε το πιο απλό για να γίνουμε κατανοητοί.

Περιμένουμε τις εξής αντιδράσεις:

Βουλευτές του Νομού: Σιγή.

Θα μεταφέρουν στον εγχώριο τύπο την τοποθέτησή τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τον κίνδυνο του βασιλικού πιγκουίνου λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Είναι εξάλλου απασχολημένοι με το κοινοβουλευτικό έργο και την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια (περικοπή μισθών, περικοπή συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ και όλα τα αναγκαία μέτρα για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση). Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: θα βγάλει ακατάληπτη ανακοίνωση που στο τέλος θα προσωποποιεί το ζήτημα: Υπόλογοι οι τάδε (γνωρίζετε πλέον καλά ποιοι είναι οι τάδε. Ο Καραϊσκάκης και ο υπογράφων).

Η Διοίκηση θα ανακοινώσει ότι δεν εκτιμούν το έργο της. Ό,τι δημοσιεύεται είναι για λόγους αντιπολιτευτικούς. Ίσως φταίει και το ΠΑΜΕ. Αυτή κάνει τιτάνιες προσπάθειες και άλλαξε μια λάμπα. Θα διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν.

Η νέα Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας θα βγάλει εκ νέου οργίλη ανακοίνωση γιατί τα λέμε δημόσια και θα υπάρξει βλάβη στην οικονομία του νησιού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος θα κοινοποιήσει νέες οδηγίες σε κάθε αρμόδιο για τα απορρίμματα.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα:

Παρουσιάζεται πλήρης ανικανότητα να λειτουργήσουν, πολύ περισσότερο να βελτιώσουν την λειτουργία του Νοσοκομείου. Μας λένε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ορθοπόδησε και βελτιώνεται. Απαντάμε: για να ορθοποδήσει, πρέπει να έχει πόδια».