Στις θέσεις προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με βάση το νέο οργανισμό αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών καλώντας φορείς αλλά και Βουλευτές να πάρουν πρωτοβουλίες άμεσα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

”Από το 2006 μέχρι σήμερα πέρασαν δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Σε όλη αυτή την περίοδο, η ζήτηση υπηρεσιών υγείας από το Νοσοκομείο πολλαπλασιάστηκε. Αναφέρουμε δύο ενδεικτικά γεγονότα:

1ον. Τα τελευταία οχτώ χρόνια ο Ελληνικός Λαός βιώνει μια πρωτόγνωρη, βάρβαρη οικονομική κρίση και ως εκ τούτου προστρέχει για κάθε είδους ασθένεια στο δημόσιο σύστημα υγείας.

2ον. Δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας, ανασφάλιστοι, (πολύ ορθά και δίκαια) εντάχθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε πολύ λογικό ότι έπρεπε να υποστηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας της πατρίδας και του τόπου μας, με εργαζόμενους (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό). Να ενισχυθεί οικονομικά. Να λειτουργήσουν στελεχωμένα νέα Τμήματα για τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Σε διαφορετική περίπτωση, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υποχωρεί κάτω από την ασκούμενη τεράστια πίεση, και ο χρήστης υγείας ταλαιπωρείται. Αντί αυτής της λογικής και πολιτικής υγείας, δημοσιοποιείται προ ημερών ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου (μετά 12 ολόκληρα χρόνια, από εκείνον που ίσχυε από το 2006) και με έκπληξη διαπιστώνουμε:

–       Μείωση των θέσεων του ιατρικού προσωπικού.

–       Μείωση των θέσεων του νοσηλευτικού προσωπικού.

–       Μείωση των θέσεων των εργαζομένων στο σύνολό τους.

–       Μείωση νοσηλευτικών κλινών.

–       Κατάργηση Κλινικών και Τμημάτων.

–       Κατάργηση αναγκαίων ειδικοτήτων ιατρών.

Μειώνουν και υποβαθμίζουν δίκαια αιτήματα των πολιτών. Εξανεμίζουν κάθε ελπίδα και προσπάθεια βελτίωσης λειτουργίας του Νοσοκομείου και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Το καραβάνι μεταναστών υγείας συνεχίζει στην έρημό του. Θεωρούμε δίκαιο και αναγκαίο, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου έχει τη δυνατότητα ως εσχάτη πράξη, να προσφέρει υπηρεσίες στον τόπο ζητώντας δημόσια συγγνώμη και να παραιτηθεί άμεσα. Αναμένουμε από τους βουλευτές του Νομού, να πάρουν θέση. Έχουν υποχρέωση έναντι των πολιτών και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Επί της ουσίας των πραγματικών στοιχείων και όχι ανακριβειών και προπαγάνδας. Οι πολίτες με την ψήφο τους, όταν έρθει η ώρα, θα κρίνουν την συνολική πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της υγείας και πώς αυτή υλοποιείται στον τόπο μας. Για μια ακόμα φορά, η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ δικαιώνεται για τις θεσμικές της θέσεις που υποστηρίζει:

1ον. Επαναλειτουργία ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων.

2ον. Εκλογή Διοικητή ΠΕΣΥ από τους πολίτες της Περιφέρειας. Να αγωνίζεται για το Λαό και να λογοδοτεί στο Λαό.

3ον. Εκλογή Διοικητή Νοσοκομείου από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας κάθε Νομού. Να αγωνίζεται για τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και να λογοδοτεί σε λαϊκούς θεσμούς.

4ον. ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα.

Αυτές όμως είναι προτάσεις για μια δημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνία. Εμείς για μια τέτοια κοινωνία αγωνιζόμαστε’‘.