Νέα απάντηση στην χτεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον αξονικό έδωσε με δελτίο τύπου η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής : «Με έκπληξη διαβάσαμε σε όλες τις τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες τον ίδιο τίτλο: «Διαψεύδει την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών η Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για ΕΣΠΑ, αξονικό και μαστογράφο».
Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν στέκεται στο ύψος της σοβαρότητας των προβλημάτων και για το λόγο αυτό δεν θεωρούμε ότι πρέπει να απαντήσουμε. Ό,τι είχαμε να πούμε, το διατυπώσαμε με σαφήνεια.
Ξαναρωτάμε τους βουλευτές:
Γιατί δεν έχει προκηρυχθεί ο αξονικός τομογράφος 64 τομών που έχει ενταχθεί στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων;
Γιατί έχουμε ανάγκη προμήθειας αξονικού τομογράφου 16Β τομών;
Αισθανόμαστε όμως σήμερα να κάνουμε μια επισήμανση, πέρα από το θέμα.
Όταν μερικές ενημερωτικές τοπικές ιστοσελίδες δημοσιεύουν απάντηση σε ανακοίνωση που δεν έχουν δημοσιοποιήσει, τότε πέραν της αδυναμίας του πολίτη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που διακυβεύονται.
Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη τακτική, αποδεικνύει:
1ον. Έλλειμμα δημοκρατίας
2ον. Έλλειμμα δημοσιογραφικής επάρκειας
3ον. Κομματική προπαγάνδα εκ μέρους τμήματος του τοπικού τύπου.
Επειδή το γεγονός συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση, εμείς την επόμενη φορά θα αναφέρουμε όσα τοπικά μέσα μετέρχονται αυτών των πρακτικών.
Θεωρούμε ότι το δίκιο και η αλήθεια στο τέλος κατισχύει.
Για το λόγο αυτό λοιπόν, δεν έχουμε κανένα άγχος μεγαλύτερης δημοσιοποίησης των θέσεών μας.
Προασπιζόμαστε όμως την απλή λογική, το δίκαιο και την δημοκρατία».