Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο του νησιού και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τα μέλη της, μετά την επίσκεψη τους στο δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, που πόρρω απέχει από την άποψη και τον δικαιολογημένο προβληματισμό του απλού Κερκυραίου πολίτη.
Τα βρήκαν όλα τέλεια!!! και, κουνώντας με αυταρχισμό το δάχτυλο, όπως ενδεχομένως κάνουν στους εργαζομένους τους, συνέστησαν σε εμάς τους μικρόνοους και τους ανοήμονες, να μην «μιλάμε για τα προβλήματα του Νοσοκομείου», γιατί θα πλήξουμε τον τουρισμό μας.
Αλήθεια, πως κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα; Και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, θα ήταν πιο φειδωλός στις δηλώσεις του και στην αξιολόγηση του, όπως πιο φειδωλοί και πιο προσεκτικοί είναι και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότερο, η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων θυμίζει  ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, λες και την έχουν αντιγράψει ή έχουν ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ; Λες;
Βεβαίως οφείλω να αναγνωρίσω ότι καλά κάνουν οι άνθρωποι από την πλευρά τους, γιατί προασπίζουν τα συμφέροντα τους. Πρώτα το κέρδος, πρώτα να μην θιγούν τα συμφέροντα τους, πρώτα οι διασφάλιση των επιχειρήσεων τους και μετά η υγεία των κατοίκων αυτού του τόπου. Άλλωστε οι ίδιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, αν τους παραστεί κάποιο πρόβλημα υγείας, να το αντιμετωπίσουν σε άλλα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας εκτός νησιού, ενώ ο Κερκυραίος θα πρέπει να μείνει εδώ.
Εκτός και αν παραστεί η ανάγκη να ματώσει οικονομικά και να διακομισθεί σε άλλο Νοσοκομείο, κυρίως των Ιωαννίνων, αποτελώντας ένα ακόμα «μέλος» του μεγάλου καραβανιού Υγείας που φεύγει από το νησί. Αλήθεια, οι κύριοι Ξενοδόχοι, έχουν ακούσει κάτι για αυτό το «καραβάνι» που όλο και μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια; Έχουν βιώσει την αγωνία του ασθενούς και των συγγενών τους περιμένοντας τα C130 μέχρι να έρθει να παραλάβει τον ασθενή; Έχουν νιώσει τον κόμπο στο λαιμό του πατέρα που παίρνει το νεογέννητο παιδί του, για να μεταφερθεί στα Γιάννενα, αντί να χαρεί για την γέννηση του. 70 με 100 περιστατικά τον χρόνο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Έχουν ζήσει την αγωνία του ασθενούς και των συγγενών του, για το αν μπορεί να συνεχίσει τις χημειοθεραπείες του στο νησί ή θα πρέπει να καταγραφεί και αυτός στους μετανάστες Υγείας σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας; Έχουν βιώσει την απελπισία του ασθενούς που πρέπει να βρει χρήματα για να παραμείνει ένα διάστημα για ακτινοθεραπείες σε Νοσοκομείο των  Ιωαννίνων, βεβαίως, βεβαίως, γιατί δεν γίνονται ακτινοθεραπείες στο Νοσοκομείο μας, στο Νοσοκομείο ενός νησιού, τον 21ο αιώνα.
Αυτά τα ολίγα για ένα Νοσοκομείο που για τους ξενοδόχους «παρουσιάστηκαν σημαντικά βήματα προόδου»!!!. Όπως, το ότι με το νέο Οργανισμό προβλέπεται αιμοδυναμικό, χωρίς όμως να έχει προβλεφθεί θέση γιατρών για αυτό το τμήμα. Βήμα «προόδου» και το γεγονός ότι ο παλιός Οργανισμός προέβλεπε περίπου 840 εργαζομένους, ενώ ο νέος Οργανισμός κάτω από 600!!! Τι λένε γι’ αυτή την «πρόοδο» οι Ξενοδόχοι; Αν και αυτοί είναι συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν λιγότερο προσωπικό και να το «ξεπατώνουν» στη δουλειά, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι εργαζόμενοι. Και να χαμογελούν βεβαίως, όπως λέει το γνωστό σλόγκαν για τον τουρισμό.
Κατά τα άλλα, μην μιλάτε για τα προβλήματα του Νοσοκομείου στα Μ.Μ.Ε, αυτό μου θυμίζει για να πω την αλήθεια λίγο λογοκρισία. Ακόμα και όταν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και οι γιατροί ζητούν την συνδρομή της Εισαγγελέως; Και προσφεύγουν στο Νοσοκομείο; Να το θάβουμε και αυτό, κύριοι Ξενοδόχοι; Όλα στο βωμό του κέρδους; Ακόμα και όταν πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν στα ξενοδοχεία σας και οι οποίοι αναγκάστηκαν να επισκεφθούν το Νοσοκομείο μας και φεύγοντας για την πατρίδα τους, έστειλαν είδη που έλειπαν από το Νοσοκομείο μας, όπως σεντόνια!!! Αυτό δεν είναι δυσφήμιση;;;
Σταματώ εδώ, με την αίσθηση ότι η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων είναι άτοπη και προέρχεται ενδεχομένως όχι από σωστή ενημέρωση και κυρίως αναντίστοιχη με τα προβλήματα του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, τα οποία ελπίζουμε και ευχόμαστε να μειωθούν, ακόμα και με τις προσπάθειες της σημερινής διοίκησης, γιατί μας ενδιαφέρει να λυθούν τα προβλήματα και όχι το ποιος θα τα λύσει.