Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γενικών Οικογενειακών Ιατρών Κέρκυρας αναφέρει ότι, «μετά τις ανακρίβειες που ειπώθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ, οφείλει να πάρει δημόσια θέση προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Και συνεχίζει:

«Έχει ειπωθεί ότι παρά τα όσα προβλέπονται από το νόμο, δεν μετακινούνται γιατροί Γενικής Ιατρικής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας βρίσκεται καθημερινά σε εφημερία παθολόγος στην παθολογική κλινική ο οποίος δύναται να κληθεί στο ΤΕΠ, αν χρειαστεί, για να εκτιμήσει ένα περιστατικό. Στο ΤΕΠ εφημερεύουν παθολόγοι και ορισμένες ημέρες του μήνα πνευμονολόγοι. Και οι δύο ειδικότητες ανήκουν σε εκείνες που μπορούν νόμιμα να εργαστούν στο ΤΕΠ.
Ο νόμος ρητά διευκρινίζει ότι σε περίπτωση έλλειψης προσωπικού στο ΤΕΠ αυτό στελεχώνεται με άλλες ειδικότητες από το νοσοκομείο. Είναι λογικό οι έκτακτες ανάγκες μιας υπηρεσίας να καλύπτονται από την ίδια και από όσους υπηρετούν σε αυτή και να αναζητούνται γιατροί αλλού μόνο σαν έσχατη λύση.
Σύμφωνα με τον νόμο, προκειμένου να εργαστούν στο ΤΕΠ Γενικοί Ιατροί απαιτούνται πολύ περισσότερες προϋποθέσεις και προσόντα από ό,τι για έναν γιατρό του νοσοκομείου. Και επειδή πολύς λόγος έγινε για την υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Πολάκη, πρέπει να τονιστεί ότι αυτή συμπληρώνει και σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το νομικό καθεστώς για την οργάνωση και την λειτουργία του ΤΕΠ. Επιπλέον, σε αυτή τονίζεται ότι τυχόν μετακίνηση γενικού ιατρού δεν πρέπει να διαταράσσει την λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Είναι κρίμα που η πάγια θέση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών για αυτόνομη λειτουργία της πρωτοβάθμιας πήγε περίπατο μπροστά στην “ανάγκη” κάποιων ειδικοτήτων του νοσοκομείου να μην εφημερεύουν στο ΤΕΠ.
Είναι ανάγκη σε στιγμές κρίσης να υπάρξει υπεύθυνη στάση από όλους και να μην επικρατούν συντεχνιακές λογικές και κινδυνολογία. Οι πολίτες της Κέρκυρας έχουν ανάγκη και αξίζουν ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Αν κινδυνεύει από κάτι η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα είναι από την νοοτροπία ορισμένων που, αντί να κάνουν αυτό που οφείλουν, δείχνουν δεξιά και αριστερά με το δάκτυλο και προσπαθούν να μεταθέσουν δικές τους ευθύνες σε ώμους άλλων».