Για υποστελέχωση κάνει λόγο το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Σωματείου Ντίνα Ιωάννου: «Για μια ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές ….μόνο που κάθε μέρα που περνάει η λειτουργία στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ Νοσοκομείο μας γίνεται όλο και πιο επισφαλής και επικίνδυνη λόγω της υποστελέχωσης προσωπικού όλων των κλάδων και της υποχρηματοδότησης . 
Εν μέσω τουριστικής περιόδου και αρκετών χιλιάδων επισκεπτών στο νησί μας έχουμε επανάληψη περιστατικού προπηλακισμού – βίας – ξυλοδαρμού σε νοσοκόμο και σε φύλακα στο νοσοκομείο μας από <<συνοδούς ασθενή >> να διαδραματίζεται στη νυχτερινή βάρδια μπροστά στα έκπληκτα μάτια εργαζομένων & ασθενών . Αλήθεια για ποια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κύριοι μιλάμε όταν η μόνη μέθοδο που πρεσβεύετε είναι ωμή βία ; Για ποια ασφάλεια προσωπικού σε όλες τις βάρδιες παρέχει η Διοίκηση ; Διατυμπάνιζαν ότι πλέον το Νοσοκομείο έχει sekiouriti και έχει εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας σε εισόδους του ιδρύματος !!!! Ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά η φύλαξη η οποία υπάρχει είναι ένα άτομο στην πρωινή βάρδια , ένα στην απογευματινή και δύο στη νυχτερινή βάρδια για όλη την έκταση του Νοσοκομείου 35000 τμ + 1500 τμ ΨΧΤ !!! 
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν είτε είναι πολίτης του νησιού είτε επισκέπτης να προβαίνει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές !! Αλήθεια για ποια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κύριοι μιλάτε όταν τη μόνη μέθοδο που γνωρίζετε είναι ωμή βία ; Σεβαστείτε το τόπο τον οποίο σας φιλοξενεί , σεβαστείτε τον τόπο στον οποίο εσείς μένετε , ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ τους εργαζόμενους του μοναδικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος & ακόμη σεβαστείτε όλον τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου γιατί ο κάθε πολίτης της χώρας τον πληρώνει αδρά από το εκάστοτε φορολογικό σύστημα!!!
Είμαστε εργαζόμενοι για να προσφερουμε τις υπηρεσίες μας στο βαθμό που μπορούμε για τον κάθε ασθενή – χρήστη του ιδρύματος!!
Δεν είμαστε σάκκοι του μποξ κανενός και φυσικά δεν έχουμε την οικονομική άνεση για έχουμε ο καθένας μας ( εργαζόμενος) τον προσωπικό του φρουρό !! Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι βουλευτές του κοινοβουλίου μας .
Με μία ακόμη αφορμή για ακόμη μία φορά : 
Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε τη βίαιη συμπεριφορά πολιτών σε βάρος των εργαζόμενων ( προπηλάκυση- ξυλοδαρμός) στο χώρο της εγρασίας μας !! Καταδικάζουμε τις βιαιότητες , προπηλακισμούς , βιοπραγίες κατά των εργαζομένων όπου με αυτοθυσία, υπερεργασία και υπερεντατικοποίηση κρατούν όρθιο το Νοσοκομείο με χρωστούμενα ρεπό και άδειες κάποιες χιλιάδες . 
Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα από μέρους της διοίκησης του Νοσηλευτικού ιδρύματος για την σωματική ακεραιότητα όλων των εργαζομένων .
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν σημαίνει αυτοδικία , φτάνει πια αυτού του είδους οι μαγκιές , οι ψευτοτσαμπουκάδες , σεβαστείτε τον χώρο της εργασίας τμας – την προσφορά μας – τις χιλιάδες εξαντλητικές ώρες εργασίας τους !!!α μη τι άλλο την ανθρώπινη ζωή .
Καταγγέλουμε για μια ακόμη φορά τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και των υπολοίπων κλάδων .
Καταγγέλουμε την προβληματική λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στον Παθολογικό τομέα όπου για να συμπληρωθούν οι ημέρες μηνιαίας εφημερίας καλύπτουν με εντέλλεσθε οι Διοικούντες με ειδικότητες από ορθοπεδικούς , πνευμονιολόγους , καρδιολόγους κλπ να εφημερεύσουν . Επίσης τον ελλιπέστατο αριθμό Παθολόγων Ιατρών 4 μόνιμοι στο σύνολο για την Παθολογική κλινική και τα ΤΕΠ των Επείγοντων του ΠΑθ/κού τμήματος .
Καταγγέλουμε τη μη πρόσληψη μόνιμου αναγκαίου προσωπικού όλων των κλάδων για την ασφαλή λειτουργία κλινικών και τμημάτων .
Καταγγέλουμε το λιγοστό αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού ώστε για την λειτουργία κλινικών ( με μια Νοσηλεύτρια σε δύναμη έως και 40 ασθενών) ελλιπέσταπο αριθμό σε περίπτωση ασθένειας προκειμένου να καταρτιστεί το ημερήσιο πρόγραμμα κλινικών ή τμημάτων γίνεται μεταφορά νοσηλευτών από άλλες κλινικές ή τμήματα .
Η υπερεντατικοποίηση , η εξουθένωση σωματική και ψυχική λόγω του ελαχιστότατου ιατρικού προσωπικού , νοσηλευτικού , τεχνικού , παραιατρικού , διοικητικού κλπ προσωπικού τα χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και κανονικές άδειες του Νοσηλευτικού προσωπικού όπου ξεπερνούν τα 12000 έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται φαινόμενα πίεσης , εξάντλησης , κόπωσης .
Καταγγέλουμε τη λειτουργία του Φαρμακείου όπου με τις άδειες κύησης των δυο Φαρμακοποιών πλέον λειτουργεί με μια Επικουρική βοηθός Φαρμακείου και μία μόνιμη όπου είναι στα πρόθυρα συνταξιοδότησης .Δεν υπάρχει ο αρμόδιος όπου θα γνωρίζει να εκτελεί τις προμήθειες και τις παραγγελίες φαρμάκων του Νοσοκομείου , του Ψυχιατρικού τομέα , όλων των δομών του Ψυχιατρείου , των πολιτών παρότι είναι σε γνώση της Διοίκησης .
Όλοι μας γνωρίζουμε πως στο προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν συγχωρείται ούτε η καθυστέρηση ούτε η λανθασμένη επιλογή. Καταγγέλουμε την λειτουργία του ΕΚΑΒ όπου σε καθημερινή βάση μόνο δύο ασθενοφόρα είναι σε κάθε βάρδια . Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ οφείλουν και πρέπει να σώζουν ζωές για όλο το νησί της Κέρκυρας, και με πληθυσμό που κατά τους θερινούς μήνες υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Αρκεί να υπολογίσει κάποιος τα κονδύλια που σπαταλούνται για την καθημερινή μεταφορά ασθενών και ασθενοφόρων σε Νοσοκομεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταφέροντας δεκάδες ασθενείς προκειμένου να γίνουν καλά λόγω ελλείψεων μέσων και ειδικοτήτων του Ιατρικού κλάδου . Αυτά τα κονδύλια δεν θα ήταν πιο ωφέλιμο να επενδυθούν στα Κ.Υ. και το Νοσοκομείο της Κέρκυρας 
Με το ελάχιστο προσωπικό σε όλους τους κλάδους , τον ελλειπή προϋπολογισμό και χρηματοδότηση , με τις ελλείψεις αντιδραστηρίων , χρηστικών υλικών , κ.α , με τις ελλιπείς συντηρήσεις του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ,με πράξεις βίας και προπυλακισμών με τη μεταφορά του ΕΚΑΒ ακόμη και του τηλεφωνικού του κέντρου στα Ιωάννινα , με την σε καθημερινή βάση ιατρική μετανάστευση σε άλλα όμορα Νοσοκομεία της περιοχής μας για το ύψιστο αγαθό της υγείας κοινωνικό κράτος δεν υφίσταται !!!!!! είναι πλέον ανύπαρκτο.
Στο Νοσοκομείο μας αξίζουν καλύτερες συνθήκες περίθαλψης και όλοι μαζί εργαζόμενοι και πολίτες των νησιών μας ας διεκδικίσουμε από κοινού αυτά που μας αξίζουν , ας παλαίψουμε με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ για την υγεία των παιδιών μας ένα σύγχρονο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με εργαζόμενους και όλο των απαραίτητο εξοπλισμό».