Να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την απόφαση του Δήμου να πληρώνεται η ΔΕΗ των σχολείων από τις Σχολικές Μονάδες, ζητά η ΕΛΜΕ και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Τρίτη στο Μαράσλειο.

Στην επιστολή της η ΕΛΜΕ αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε πως από τον Ιούλιο του 2018 οι υπηρεσίες του Δήμου ζήτησαν από τους Δ/ντές των σχολείων Α/θμιας και Β΄θμιας να πληρώνονται οι δαπάνες ηλεκτροδότησης
(Δ.Ε.Η )από τις σχολικές μονάδες της Π.Ε και της Δ.Ε .

Παρά τις δύο συναντήσεις με το Δήμαρχο, αντιδήμαρχο Παιδείας και αντιδήμαρχο Οικονομικών ( η δεύτερη μάλιστα μετά από κινητοποίηση και των 2 εκπαιδευτικών σωματείων) οι Δ/ντές των σχολείων καλούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς με χρήματα από τη χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων των σχολείων.

Για πάρα πολλά χρόνια η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αναλάμβαναν να πληρώνουν τη ΔΕΗ των σχολείων εντάσσοντάς τα στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα του Δήμου. Η πρακτική αυτή της εκάστοτε δημοτικης αρχής ακολουθούνταν , γιατι αυτές αναγνώριζαν πως η επιχορήγηση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων ήταν μικρή και κυρίως ,γιατί με αυτόν τον τρόπο οι δ/ντές των σχολέιων εξοικονομούσαν χρήματα για μικροεπισκευές ,αφού η υποχρέωση του Δήμου σχετικα με αυτές δεν υλοποιούνταν.

Από τον Ιούλιο και από τις 26 Σεπτέμβρη ,μέρες κατά τις οποίες συναντηθήκαμε με τη δημοτική αρχή και εκπροσώπους της δεν έχει γίνει τίποτε ούτε υπήρξε σχετική ενημέρωση προς την ΕΛΜΕ ή τους Δ/ντέ ς των σχολείων

Γι’αυτό:

Ζητάμε να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αυτό το θέμα, αφού ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται λογαριασμοί της ΔΕΗ στα σχολεία.

Ζητάμε από τους Δ/ντές των σχολείων να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς ,αφού αυτό είχε δεσμευτεί ότι θα το κάνει ο Δήμος

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20/11/2018 στις 14:00 στο Μαράσλειο για το θέμα καθώς και σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη μέρα που θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.»