Στα αποτελέσματα των επαφών και των δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και του γραφείου του ΕΟΤ Αμερικής  – Καναδά, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο Corfutvnews, στον Διονύση Μάμαλο και στον Σπύρο Ρίκο.
Η κ. Κουντουρά επεσήμανε ότι «Ήδη έχουμε αποτελέσματα των επαφών μας και η Αμερική για εμάς ήταν προτεραιότητα. Το έχω ξαναπεί ότι μας βοήθησε πάρα πολύ η Ομογένεια και η Εκκλησία, γιατί στήριξε τις προσπάθειες μας να φέρουμε περισσότερες πτήσεις. Μην ξεχνάμε ότι το 2015 πετούσε την θερινή περίοδο μόνο μία εταιρεία, εμείς το 2016 κατορθώσαμε με την ομογένεια και την εκκλησία να φέρουμε και τρεις αμερικανικές εταιρείες και εξασφαλίσαμε το 2017 απευθείας πτήσεις όλο το χρόνο ενώνοντας την Αμερική με την Ελλάδα. Η πτήση μάλιστα αυτή πάει εξαιρετικά καλά και γίνονται συζητήσεις ώστε να υπάρξουν κι άλλες πτήσεις για όλο το χρόνο.
Επίσης μην ξεχνάμε το μεγάλο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA Athens Destination Expo 2018 (ASTA ADE 2018) με αρκετούς ταξιδιωτικούς πράκτορες οι οποίοι επηρεάζουν την τουριστική πορεία και μην ξεχνάμε ότι είχαμε 35% αύξηση από Καναδά και Αμερική και πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα δικαιώσει τις προσπάθειες μας. 
Πρόσφατα ήμουν στη Νέα Υόρκη για την πολύ μεγάλη αυτή παρέλαση και από ότι μου είπαν ήταν από τις μεγαλύτερες, ήταν όλη η Ελληνική Ομογένεια συνάντησα πράκτορες και Αμερικανους και ελληνοαμερικανούς και μου είπαν ότι η ζήτηση έχει αυξηθεί δραστικά. Περιμένουμε να δούμε και μετά το συνέδριο που έγινε τον Απρίλιο που ήρθαν πάνω από 500 πράκτορες και είδα την πατρίδα μας και τους σε φιλοξενήσαμε ζεστά όπως εμείς γνωρίζουμε ήδη οι προκρατήσεις έχουν αυξηθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό. Είναι μία πολύ καλή αγορά και πρέπει να την ενισχύσουμε στο παρελθόν είχε ατονίσει αλλά τώρα πιστεύω ότι με τις απευθείας πτήσεις και αν γίνουν ακόμα περισσότερες θα έχουμε μεγάλη αύξηση γιατί δεν είναι μόνο καλοί τουρίστες αλλά είναι και με υψηλά εισοδήματα.

Η αλήθεια είναι ότι γίνεται εξαιρετική δουλεία από το γραφείο μας στην Αμερική και την κ. Καματερού η οποία έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Δεν χρειάζεται να πω πολλά λόγια τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν».