Εκτεταμένοι έλεγχοι των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκαν για την πρόληψη της παραβατικότητας, στα νησιά του Ιονίου.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου, Λευκάδας, Κέρκυρας και Κεφαλονιάς πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους για την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται, με κλοπές και διαρρήξεις, την οδική ασφάλεια, την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα, (29 ημεδαποί και 18 αλλοδαποί), να ελεγχθούν (551) οχήματα και (785) άτομα και να βεβαιωθούν (172) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και (14) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν, δεκαέξι (16) στην Κέρκυρα, (13) στην Λευκάδα, έντεκα (11) στη Ζάκυνθο και επτά (7) στην Κεφαλονιά και ενδεικτικά αφορούσαν:

  • τρείς (3) υποθέσεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και τρεις (3) ακόμη περιπτώσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, στην Κέρκυρα και την Λευκάδα.
  • μία (1) σύλληψη για κατοχή ειδών παρεμπορίου στην Κέρκυρα,
  • είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις, για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης και δώδεκα (12) ακόμη για στέρηση βιβλιαρίου υγείας σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα.

Επιπλέον κατά την διάρκεια των ελέγχων:

βεβαιώθηκαν (172) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τις οποίες ενδεικτικά ξεχωρίζουν, (6) για μέθη, (15) για ταχύτητα, (8) για ζώνη ασφαλείας, (5) για προστατευτικό κράνος και (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου, (3) για ΚΤΕΟ
βεβαιώθηκαν δεκατέσσερις (14) παραβάσεις που σχετίζονται με την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τέλος κατασχέθηκαν (3.252) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία (1) ζυγαριά ακριβείας, ένας μεταλλικός τρίφτης, καθώς και διάφορα προϊόντα παραεμπορίου.