Συνέντευξη τύπου παραχώρησε πριν λίγο  η αναπληρώτρια γραμματέας της Νομαρχαικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Κέρκυρας, Δέσποινα Κοντομάρη, όπου αναφέρθηκε στις εκλογές που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε «η νομαρχιακή επιτροπή καλεί όλα τα μέλη του Κινήματος να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες της Κυριακής 3 Μαρτίου 2019, για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του 2ου Συνεδρίου».
«Το 2ο Συνέδριο», δήλωσε μεταξύ των άλλων, «αποτελεί κορυφαίο γεγονός για το Κίνημα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων (3.500 σύνεδροι) θα εκλεγούν με μονοσταυρία και ενιαίο εκλογικό μέτρο απ’ ευθείας από τις Τοπικές Οργανώσεις. Θα διασφαλιστεί η εκπροσώπηση και των δύο φύλων στο 1/3 του πλήθους των εκλεγόμενων συνέδρων και το 10% νέων κάτω των 35 ετών. Στην εκλογική διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι εγράφησαν μέλη του Κινήματος Αλλαγής μέχρι 20-2-2019 με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας τους. Το αντίτιμο για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος έχει καθοριστεί στο συμβολικό ποσό των 3 ευρώ.

Τρεις κάλπες στην Κέρκυρα

Οι κάλπες που θα στηθούν στην Κέρκυρα την Κυριακή, είναι μία στο Δημοτικό διαμέρισμα Θιναλίων: Στο Παλαιό Δημοτικό σχολείο Αχαράβης, στη Νότια Κέρκυρα (Περιβόλι): Στην αίθουσα Κατούγια και στην πόλη της Κέρκυρας: Στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πρώην νομαρχία).
Οι εκλογές της Κυριακής 3 Μαρτίου 2019 θα διεξαχθούν από ώρα 08:00 μέχρι ώρα 19:00».