Την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή εθελοντών και υποστήριξη από όλους τους ομογενειακούς φορείς, τις κοινότητες και τους συλλόγους, καθώς απομένουν μόλις έξι εβδομάδες προετοιμασιών για την εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, για την 198η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης και 1ος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας.

Στη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, με αυξημένη συμμετοχή κόσμου, ο κ. Γαλάτουλας ξεκίνησε από τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τους οποίους κάλεσε να σταθούν “μπροστάρηδες και να δώσουν το καλό το καλό παράδειγμα”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μεγάλο αξίωμα σημαίνει και μεγάλος υπηρέτης. Έτσι πρέπει να το σκεφτόμαστε αν θέλουμε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε κάτι”.

Ο κ. Γαλάτουλας επισήμανε ακόμη πως η επιλογή των τελεταρχών βρίσκεται σε καλή κατεύθυνση και τόνισε πως η προσοχή όλων θα πρέπει να στραφεί αρχικά στην εκδήλωση του Hilton, το βράδυ πριν την παρέλαση, για την κάλυψη της οποίας χρειάζεται να βρεθούν τουλάχιστον τριάντα χορηγοί, καθώς και στην ενίσχυση του λευκώματος και τις πωλήσεις των λαχείων.

Χαιρέτησε τέλος την παρουσία του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Ιωάννη Μουρμούρα.

“Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, και των συλλόγων και των κοινοτήτων”, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ευχαρίστησε τους εθελοντές που προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους.

Στην ανάγκη να ενημερωθούν καλύτερα οι 14 ελληνορθόδοξες κοινότητες του Λονγκ Αϊλαντ  και να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην προετοιμασία της παρέλασης, αναφέρθηκε ο ιερατικώς προϊστάμενος της Αγίας Παρασκευής στο Greenlawn, π. Ηλίας Νίκολας, προτείνοντας μάλιστα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης να δημιουργήσει παράρτημα στο Λονγκ Αϊλαντ.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε γιατί κάνουμε αυτή την παρέλαση”, τόνισε ο π. Ηλίας Νίκολας, λέγοντας πως θυμάται τον εαυτό του από μικρό, από το 1967, να παρελαύνει στην 5η Λεωφόρο και πρόσθεσε πως η παρέλαση αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική κοινότητα στη Νέα Υόρκη.

“Η παρέλαση αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός που διοργανώνει η Ομογένεια κάθε χρόνο”, τόνισε ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, δρ Γεώργιος Τσιούλιας και ανέφερε πως ο Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης θα είναι παρών σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις και στην 5η Λεωφόρο.

“Όπως εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, η Atlantic Bank είναι κοντά στην Ομογένεια και θα είναι παρούσα την παρέλαση”, επισήμανε η πρόεδρος της τράπεζας, Νάνση Παπαϊωάννου, τονίζοντας πως οι στιγμές που πέρασε ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της παρέλασης πέρυσι στην 5η λεωφόρο θα μείνουν για πάντα στην καρδιά της, ενώ κάλεσε όλους μαζί να προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Η β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νομική Καστανά, ενημέρωσε για την τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στην Πλατεία Αθηνών, το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Απριλίου, παρουσία, όπως είπε, των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, της Φιλαρμονικής από την Κέρκυρα και αρκετών χορευτικών τα οποία αμέσως μετά θα χορέψουν στην εκδήλωση στο Κρητικό Σπίτι.

Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής Αυγερινή Κατέχη αναφέρθηκε στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2019 που θα διεξαχθεί στο Σταθάκειο το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 3 το απόγευμα, είπε ότι υπάρχουν ήδη οκτώ συμμετοχές και κάλεσε τα νέα κορίτσια να μη διστάσουν να δηλώσουν συμμετοχή.

Η υπεύθυνη του Λαχείου Σοφία Στρουμπάκη τόνισε πως το λαχείο δεν είναι εύκολη υπόθεση, ευχαρίστησε ωστόσο όσους έχουν ήδη έχουν αγοράσει λαχεία, ενώ ενημέρωσε και για τις επισκέψεις της επιτροπής σε κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής. Την ερχόμενη Κυριακή θα είναι, όπως είπε, η σειρά του Μπρούκλυν.

“Βοηθήσετε όλες τις επιτροπές”, κάλεσε όλους ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης και επί πολλά χρόνια υπεύθυνος του λαχείου, Βασίλης Γκουρνέλος, λέγοντας πως “ο αγώνας είναι τεράστιος”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μολοχίδης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, -επέτειο στην οποία είναι αφιερωμένη η φετινή παρέλαση- που ξεκινούν την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Σταθάκειο Κέντρο με ένα αφιέρωμα στην Πόντια γυναίκα.

Πηγή: http://www.greeknewsonline.com/

Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος