Τα κρίσιμα ζητήματα στην υγεία των γυναικών στην Ευρώπη, που συνδέονται άμεσα με τις πολιτικές της ΕΕ για την υγεία και για την ισότητα των φύλων, ανέδειξε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση  «Gender in health: challenges for a healthier future for women in Europe» συμμετείχαν προσκεκλημένοι  ομιλητές εκπρόσωποι πολιτικών και θεσμικών φορέων της Ελλάδας και της ΕΕ,  ιατροί και διακεκριμένοι επιστήμονες και  μέλη του Δ.Σ. της Europa Donna Hellas. Παρέστησαν οι ευρωβουλευτές  Στέλιος Κούλογλου και Αλέξης Γεωργούλης καθώς και ευρωβουλευτές άλλων χωρών.

Η Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και Πρόεδρος της Europa Donna Hellas,  Έλενα Κουντουρά, αναφέρθηκε στις ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην Ευρώπη στην υγεία τους,  και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτες ομάδες γυναικών. Υπογράμμισε ως προτεραιότητα την ένταξη των θεμάτων της υγείας των γυναικών στην κορυφή της ατζέντας της υγείας της ΕΕ και των κρατών-μελών, και την ενσωμάτωση στις πολιτικές της διάστασης της ισότητας των φύλων. Όπως επίσης και την ανάγκη ενδυνάμωσης της ευρωπαϊκής προσέγγισης σε κάθε στάδιο: στην πρόληψη και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, τον τακτικό έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση, την θεραπεία, την φροντίδα, την επανένταξη των ασθενών στην κανονικότητα, και την υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής.