Η Ελένη Στρατούλη στέλεχος της παράταξης ΑΝΑΣΑ αρνείται να αναλάβει στη θέση του παραιτηθέντος Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Κουλούρη, όπως ανακοίνωσε η ίδια με δελτίο τύπου.

Η κ. Στρατούλη τονίζει στην ανακοίνωση της ότι δεν αποδέχεται για λόγους πολιτικούς και προσωπικούς, τονίζοντας ότι, η παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α, με την οποία ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2014, δεν την εκφράζει πλέον.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Λόγοι πολιτικοί και προσωπικοί με εμποδίζουν να αποδεχτώ την ανάληψη της θέσης, που κενώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Ι.Ν μετά την παραίτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Ιωάννη Κουλούρη.

Η παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α, με την οποία ήμουν υποψήφια στις εκλογές του 2014, δεν με εκφράζει πλέον, λόγω της σταδιακής συνειδητής μετατόπισής της από θέσεις και αρχές, που επέφερε και τη συρρίκνωση της, ακόμη και με παραιτήσεις ή ανεξαρτητοποιήσεις αιρετών.

Η στάση της παράταξης, της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη σε σοβαρά ζητήματα της Περιφέρειας και του νησιού μας (απορρίμματα, ΜΑΤ στη Λευκίμμη, υδρογονάνθρακες, ιδιωτικές επενδύσεις, Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, Καλλικράτης/Κλεισθένης, κοινωνική συμμετοχή, κοινωνική συναίνεση κ.α.) δεν συνάδει με την ιδεολογία μου και τις αρχές μου και παρεκκλίνει από τον «άλλο δρόμο», που η ΑΝ.Α.Σ.Α διακήρυσσε προεκλογικά, του αγώνα «…για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Ελλάδα και στο Ιόνιο των εφαρμοζόμενων πολιτικών των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πρακτικών…», των «αδιέξοδων πολιτικών», που «μπορούν και πρέπει να ηττηθούν», όπως επίσης διακήρυσσε επί λέξει, τις οποίες συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση.

Πρόσφατα, η ΑΝ.Α.Σ.Α και ο Περιφερειάρχης, στην υπόθεση των συμβάσεων με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, κάλυψαν την προφανή παραβίαση των αρχών της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τις οποίες θα έπρεπε εν προκειμένω να υπερασπιστούν, καθώς και τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισότητας όχι μόνον στον τύπο αλλά και στην ουσία τους. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι εκφρασμένες από νωρίς ανησυχίες μου ως προς τη συλλογική και δημοκρατική λειτουργία, το ρόλο και την τήρηση των αρχών της παράταξης, ένεκα των οποίων από τα μέσα του 2015 απέχω από τις ενδοπαραταξιακές διαδικασίες της, που άλλωστε υποβαθμίστηκαν και περιορίστηκαν σε συσκέψεις των εκλεγμένων.

Μια «ανάσα» πριν τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, η παράταξη της ΑΝ.Α.Σ.Α στηρίζεται σε πολιτικούς φορείς και συνεργαζόμενους, που θεωρούν «ιδεοληψίες» βασικές κατευθύνσεις του προγράμματός της.

Δεν υποτιμώ το όποιο έργο της παρούσας Περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα ορισμένων στελεχών της αλλά υπό τις παραπάνω συνθήκες, η συμμετοχή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αποτελεί αυτοσκοπό, ούτε φιλοδοξώ να την αξιοποιήσω ως υποθήκη για το μέλλον.

Την ψήφο των συμπολιτών μου θα την τιμήσω μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας και για τη «νέου τύπου κοινωνία», στην οποία στόχευε η ΑΝ.Α.Σ.Α σύμφωνα με τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της».