Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στην συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τα απίστευτα γεγονότα που συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας από τον Ιβάν Σαββίδη κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.
Ήδη ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης διέταξε διπλή εισαγγελική έρευνα για την οπλοφορία και για την μη σύλληψη του Ιβάν Σαββίδη την Κυριακή το βράδυ από την ΕΛΑΣ.
Στη Βουλή υπήρξαν διαπληκτισμοί μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και βουλευτών της Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα της Τούμπας, που προς έκπληξη μας υποστήριξαν θερμά τον επιχειρηματία προκαλώντας αντιδράσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλου που δήλωσε πως ο Σαββίδης είχε κάποιες φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση, ο Π. Καμμένος με την σειρά του τηρεί σιγήν ιχθύος για ότι έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες όσον αφορά την υπόθεση του «φίλου» του Ι. Σαββίδη άλλα και για το άδειασμα του από τον φρέσκο υφυπουργό ΥΠΕΘΑ Φ. Κουβέλη, για τις δηλώσεις του περί ομηρίας των στρατιωτών που έχουν συλληφθεί από την Τουρκία και βρίσκονται στη φυλακή για 15η μέρα.
Πόσο θα κρατήσει η σιωπή του Πάνου, όταν σύντομα θα πρέπει να παραβρεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία και πόσο ακόμα θα τον καλύπτει ο Α. Τσίπρας, όταν οι μεταξύ τους συσχετισμοί φαίνεται ότι έχουν διαταραχθεί μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα; Θα ρισκάρει την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία ή θα τον αντικαταστήσει με κάποιον πρόθυμο;
Οι οικονομικές πιέσεις (βλέπε ανακοίνωση ΔΝΤ για επίσπευση μείωσης του αφορολόγητου από το 2019), η γεωπολιτική κρίση που υπάρχει στην ανατολική Μεσόγειο και οι ταραγμένες σχέσεις με την επιθετική Τουρκία σύντομα θα φέρουν ανακατατάξεις στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό… εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων.