Στρατηγική προτεραιότητα για την καθιέρωση της Λευκάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο αποτελεί η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και η διασύνδεσή του με νέα θεματικά προϊόντα, επεσήμανε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Λευκάδας, με το Δήμαρχο, κ. Κώστα Δρακονταειδή, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λευκάδας, κ. Θεόδωρο Χαλικιά και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, καθώς και αντιδημάρχους του Δήμου Λευκάδας.

Η κα Κουντουρά επισκέφτηκε τη Λευκάδα με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων στη Μαρίνα Λευκάδας και το τουριστικό καταφύγιο Βασιλικής, τα οποία αδειοδοτήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού το 2018 και χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω πόρων του ΕΣΠΑ. Και αποτελεί την πρώτη Υπουργό Τουρισμού που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο νησί, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη.

Η κα Κουντουρά απέδωσε τα εύσημα στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας και του Υπουργείου την τελευταία τετραετία, που οδήγησε σε εντυπωσιακές επιδόσεις για τον τουρισμό του Ιονίου με συνεχή ρεκόρ αφίξεων και εσόδων. Και επεσήμανε ότι το τουριστικό άλμα των Ιονίων Νήσων από το 2014 έως σήμερα με την κατακόρυφη άνοδο κατά 55% της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της Περιφέρειας κινητοποίησε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Συνολικά 13.304 επιπλέον κλίνες υψηλών κατηγοριών 4 και 5 αστέρων προστέθηκαν την τετραετία 2015-2018 στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Υπουργός τόνισε ότι με τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας, το αεροδρόμιο του Άκτιου, που εξυπηρετεί τη Λευκάδα, κατάγραψε συνολικά την τελευταία τετραετία κατακόρυφη αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατά 60%, που οδήγησε σε ανάλογη αύξηση της τουριστικής κίνησης της Λευκάδας.