Με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ομογενών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου η μεγαλειώδης παρέλαση της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Το μήνυμα που έδωσαν οι Ομογενείς ήταν ενότητας, αγωνιστικής επαγρύπνησης, πίστεως στα ιδανικά του έθνους και αγάπης για την πατρίδα, μεταξύ τους και Κερκυραίοι που ζουν εκεί.

Ξεχωριστή η παρουσία των Ευζώνων που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Ενός λεπτού σιγή για τον Γιώργο Μπαλταδώρο

Μάλιστα όταν οι Εύζωνες έφτασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του στο Αιγαίο, όταν έπεσε με το Mirage 2000-5 στα ανοιχτά της Σκύρου ενώ παρέμειναν τρεις θέσεις κενές στην εξέδρα των επισήμων, ως ένδειξη τιμής στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία εδώ και 2 σχεδόν μήνες, και στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο.

Τελετάρχες της φετινής παρέλασης ήταν κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, η Γενική Εισαγγελέας της κομητείας Νάσο, Μάντλιν Σίγκα και ο ομογενής κατασκευαστής και φιλάνθρωπος με έδρα την Οδησσό, Παντελής Μπούμπουρας.

Επίσημοι προσκεκλημένοι, η υπουργός Τουρισμού, Ελένη Κουντουρά, ο Δήμαρχος της πόλης «Greece» στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, Ουίλιαμ Ρέιλικ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γεώργιος Μαραγκός και ο Πρόεδρος της Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφία: Διονύσης Μάμαλος