Διευκρινίσεις σε σχέση με δημοσιεύματα για θάνατο Αγγλίδας ασθενούς στο ΓΝ Κέρκυρας το 2017, έδωσε σήμερα η Διοίκηση του ιδρύματος.

Όπως αναφέρει: “Σε σχέση με δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας Daily News, το οποίο αναπαραχθεί από διάφορα Ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το ΓΝ Κέρκυρας έχει να τονίσει, ότι στο εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι ο θάνατος επήλθε, ως επιπλοκή συγκεκριμένου μικροβιακού στελέχους, δεν επαληθεύεται ως προς το συγκεκριμένο μικροβιακό στέλεχος, από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία ακολούθησε. Αντίθετα ο θάνατος αποδίδεται σε διαφορετικά μικροβιακά στελέχη”.

Η  σχετική απάντηση της ιατροδικαστού του ΓΝ Κέρκυρας:

 «Αποτελέσματα Ιατροδικαστικής διερεύνησης αιφνίδιου θανάτου της… την 23/08/2017 στο Γ.Ν. Κέρκυρας”.
Σε σχέση με το δημοσίευμα Αγγλικής εφημερίδας ( Daily News, Published: 29 July 2018 by George Martin for MailonLine) αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο της….    το καλοκαίρι του 2017 στην

Κέρκυρα, σας διευκρινίζω ότι σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις, όπως αυτές ζητήθηκαν από το Ιατροδικαστικό Τμήμα του Γ.Ν. Κέρκυρας, η αιτία θανάτου της ανωτέρω άτυχης νέας γυναίκας προκλήθηκε από μια αιματολογική νόσο η οποία σχεδόν πάντα αποτελεί επιπλοκή σοβαρής υπόκείμενης αιτίας.

Η βακτηριαιμία και τα στοιχεία σήψης τα οποία ανευρέθησαν στα εξετασθέντα βιολογικά υλικά για την συγκεκριμένη περίπτωση, αφενός ολοκληρώνουν την πλήρη Ιατροδικαστική διερεύνηση και αφετέρου αποδίδονται σε διαφορετικά μικροβιακά στελέχη σε σχέση με αυτά που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις».