Απάντηση σε δηλώσεις της βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη δίνει η ΔΗΜ.Τ.Ε. Μέσης Κέρκυρας της Ν.Δ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένους και συνάμα ανήσυχους μας άφησαν οι δηλώσεις της βουλευτού του νησιού μας κυρίας Βάκη σε πρωινή εκπομπή την  Παρασκευή 08/062018. Ειδικότερα, σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ η κυρία Βάκη σχολιάζοντας τα συλλαλητήρια της Πέμπτης για το «Σκοπιανό» αναφέρθηκε «στο δικαίωμα των κατοίκων της γείτονος χώρας στην αξιοπρέπεια τους, στην επιβίωση τους, στο μέλλον τους και σε ένα όνομα».

Επιπλέον, η κυρία Βάκη χαρακτήρισε το σύνολο των συμμετεχόντων στις χθεσινές διαδηλώσεις, ως φασίστες υπερεθνικιστές παρακινούμενοι από την Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζουμε στην κυρία Βάκη ότι αφενός αποτελεί ακόμα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και καθήκον της είναι να εργάζεται για «την αξιοπρέπεια, την επιβίωση και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών και όχι των γειτονικών χωρών» και αφετέρου ότι η γενίκευση και η ταύτιση των διαδηλωτών με την Χρυσή Αυγή αποτελούν επικίνδυνη τακτική για την ίδια τη Δημοκρατία.

Την καλούμε να μας διευκρινήσει από την θέση της ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, για τίνος τα Εθνικά θέματα και συμφέροντα εργάζεται και οφείλει να προστατεύει και τελικά ποιόν λαό εκπροσωπεί.

Τέλος, την προτρέπουμε, εάν δεν μπορεί λόγω προσωπικής ιδεοληπτικής αγκύλωσης να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, να ασχοληθεί με τον τόπο που την εξέλεξε ώστε να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησε στο νησί η «πρώτη φορά αριστερά», το κόμμα της και οι ομοϊδεάτες της».

Ακολουθεί το απόσπασμα με τις σχετικές δηλώσεις της Φωτεινής Βάκη: