Ανακοίνωση για το θέμα των απορριμμάτων εξέδωσε η Δημοτική Τοπική Επιτροπή Μέσης Κέρκυρας Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «3,5 χρόνια πολιτικής απραξίας και ανεπάρκειας στην εκτέλεση οποιουδήποτε σχεδιασμού, τη στελέχωση του σχετικού φορέα με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και τη δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών.

3 χρόνια ιδεοληψιών και ψηφοθηρικά καθοδηγούμενων αποφάσεων.

1 μοιραία πολιτική απόφαση από ιδεολοψία και αγκύλωση για την μη προώθηση του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης με τις κατάλληλες προδιαγραφές, το οποίο είχε αποφασιστεί εδώ και μία δεκαετία από τις αυτοδιοικητικές αρχές α’ και β’ βαθμού.

1 καταδικαστική απόφαση για υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τους τοπικούς άρχοντες που ορκίστηκαν να υπηρετούν το κοινό συμφέρον, τους νόμους και το Σύνταγμα.

Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών και δραματικές ανακοινώσεις από Δημόσιους φορείς για κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Φόβοι για οικονομική καταστροφή των κόπων μιας ολόκληρης ζωής των επιχειρηματιών και εργαζομένων του νησιού μας.

Όλα αυτά θα ήταν ιδανικό σενάριο για ταινία τρόμου ή επιστημονικής φαντασίας.  Δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα που μας καλούν να αντιμετωπίσουμε και την δημιούργησε η ανεπάρκεια της «πρώτης φορά αριστερά» και των ομοϊδεατών τους και του συνθήματος «τρεις κάλπες, μία ψήφος, μία νίκη» .

Εξαιτιας, αυτών των επικίνδυνων πολιτικών πρακτικών κινδυνεύουμε όλοι μας, η δημόσια υγεία, οι τουριστικές επιχειρήσεις, η τοπική οικονομία του νησιού, η ίδια η επιβίωση και η ευημερία μας.

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος, μετά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος τους, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με σοβαρότητα και την δέουσα προσοχή. Τουλάχιστον έτσι πιστέψαμε. Μας διαβεβαίωσαν δε, ότι την περασμένη Πέμπτη ο δεματοποιητής θα είχε επισκευαστεί και ότι θα είχε ξεκινήσει η αποκομιδή, ότι θα ληφθούν υγειονομικά μέτρα, ψεκασμοί κ.α. για προστασία της δημόσιας υγείας!
Τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν!

Έχουν περάσει ήδη τρεις μέρες και η αναβολή λειτουργίας του δεματοποιητή επιβεβαιώνει αφενός την ανεπάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής και αφετέρου τους φόβους όλων μας, ότι οι διοικούντες του τόπου μας συνεχίζουν την ίδια τακτική, αυτή της απόλυτης νιρβάνας και του βαθύ ύπνου.

Για αυτό κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ξυπνήστε και για μια φορά προσπαθήστε να δείξετε λίγη σοβαρότητα! Άλλωστε σε ένα χρόνο θα είστε σπίτι σας και θα έχετε όσο χρόνο χρειάζεστε να κοιμηθείτε».