Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ θα κληθεί να αποφασίσει την ερχόμενη Τρίτη σε συνεδρίασή του, για το ενδεχόμενο επεξεργασίας των απορριμμάτων της Κέρκυρας, από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) της ΕΠΑΔΥΜ, που λειτουργεί εντός του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε μιλώντας στο Corfutv ο ο Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένης Μαυρίδης.

Ο κ. Μαυρίδης επεσήμανε ότι συμμετείχε και με άλλα μέλη της ΔΙΑΔΥΜΑ στην σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, όπου έδωσαν πληροφορίες από τεχνικής άποψης, ως προς τη δυνατότητα επεξεργασίας των απορριμμάτων. Σημείωσε ότι εφόσον η απόφαση του Δ.Σ. θα είναι θετική τότε θα έρθει κλιμάκιο στην Κέρκυρα όπου θα συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες.

Ο Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ ξεκαθάρισε ότι αυτή την στιγμή μπορούν να επιδοτήσουν την Κέρκυρα για τον πρώτο χρόνο με 41 ευρώ έως 24.000 τόνους.

Σε κάθε περίπτωση όπως είπε επειδή γνωρίζουν τα δεδομένα της Κέρκυρας η εισήγηση του που θα κοινοποιηθεί αύριο στην Διοίκηση θα έχει την άποψη της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων ώστε να δουν όλα τα δεδομένα από εδώ και στο εξής.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα.