Στην κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα τόσο στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων όσο και στα προβλήματα στον χώρο της υγείας αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας Χ. Μπούκας.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής «Πρώτη φορά, από όσο θυμόμαστε, παρατηρείται τόσο μεγάλη αναποτελεσματικότητα στους υπεύθυνους. Για όλα εκείνα που έπρεπε να κάνουν και δεν κάνουν. Προσπαθούν, ή νομίζουν ότι θα καλύψουν την ανικανότητά τους με ψέματα. Αυτό αποδεικνύει την μωρία τους.
 
Μεγάλη ανικανότητα και πολλά ψέματα.
Αυτά είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των καιρών μας.
 
ΔΗΜΟΣ:
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά το όξυναν σε υπερθετικό βαθμό, παρόλο που είχαν δεχθεί ηχηρά μηνύματα από διετίας και πλέον.
ΔΡΟΜΟΙ: Είμαστε αναμφισβήτητα από τους χειρότερους Νομούς της πατρίδας μας.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: Καμία ρύθμιση ή ενέργεια για ένα κυκλοφοριακό για γερά νεύρα. Φορτηγά, νταλίκες, πούλμαν δίπατα, μονόπατα, τρένα και τρενάκια, Ι.Χ. όλα σε ένα μίξερ χωρίς κανόνες και ρυθμίσεις. Μπείτε σκύλοι και αλέστε και αλεστικά μη δίνετε.
ΝΕΡΟ: Πίνουμε πολύ νερό. Δεν μας χρειάζεται ένα φαραωνικό έργο.
ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ: Μέχρι να πέσει στα κεφάλια μας.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Αυτό που μας εκφράζει και αποτελεί συνέχεια της κοινωνίας και της ιστορίας αυτού του τόπου είναι ο κύκλος Παλαιόπολη, Παλαιό και Νέο Φρούριο, Βίδο, Λαζαρέτο που περικλείουν στον πυρήνα τους την ζώσα παλαιά μας πόλη, το αρχαιολογικό μουσείο, τα βυζαντινά αποθέματα μνήμης και φυσικά όλα ανεξαιρέτως τα πολιτιστικά μας σωματεία (φιλαρμονικές, χορωδίες κ.ά.). Αποτελούν όλα αυτά την ιδιαίτερη προστιθέμενη κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική υπεραξία του τόπου μας. Πολλά από αυτά παρατημένα στην τύχη τους, άλλα στην αξιοπρεπή, αγωνιώδη και φιλότιμη προσπάθεια μερικών γενναίων. Δεν έχουμε αντιληφθεί δυναμικές παρεμβάσεις του Δήμου.
ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΩΝ: Πολυτέλεια. Αποτελεί συμπληρωματικό εξάρτημα των επισκεπτών σε πολλές περιοχές του νησιού μας, ο φακός.
ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ: Ούτε υπάρχουν και εκείνα που υπάρχουν καμία ρύθμιση, κανένας κανόνας.
ΑΛΣΟΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ: Περιμένουμε ακόμα την υλοποίηση των υποσχέσεων για την αναβάθμιση του χώρου όπου το φυσικό περιβάλλον και η αναβάθμισή του, μαζί με την δραστηριότητα των επαγγελματιών θα συμπληρώνουν την αρμονία του χώρου.
Και λίγο πιο μακριά από το Δήμο, στην Περιφέρεια: Παρακάμψεις (Σκριπερού, Σολάρι-Τρία Γεφύρια, Τρία Γεφύρια-Ποντί, Μπενιτσών, Αργυράδων), Τείχος Γαρίτσας, ΝΑΟΚ (αυτό είναι για να είμαστε δίκαιοι του ΟΛΚΕ που περιμένουμε να πουληθεί), Μαρίνα παλαιού λιμανιού, παλαιό Δικαστικό Μέγαρο.
Και λίγο πιο μακριά από την Περιφέρεια, στο κράτος: Αρχαιολογικό Μουσείο, Παλαιό και Νέο Φρούριο. Λείπουν, λέει, καμιά εικοσαριά νοματαίοι να τα λειτουργήσουν και να τα φροντίσουν. Έκανε ερώτηση, λέει, στη Βουλή η κ. Βάκη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος! Συναντήθηκαν, λέει, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Νικολούζος και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κ. Παυλίδης, με έναν ανθυποδεκανέα του αρμόδιου Υπουργείου. Τον παρακάλεσαν και εκείνος είπε θα δει τι μπορεί να κάνει! Είμαστε στα καλά μας;
ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ, ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:
Αν θέλετε να κατανοήσετε την έννοια του χρήσιμου ηλίθιου που αποδίδεται στον Λένιν, κοιτάξτε κατά Κοντόκαλι μεριά.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: Μετά από δώδεκα χρόνια, μείωσαν δραματικά το προσωπικό, αυτό που προβλέπονταν να λειτουργεί το παλαιό Νοσοκομείο. Θα σας είναι γνωστό, διότι το δήλωσαν γεμάτοι υπερηφάνεια οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές, κ.κ. Βάκη και Παυλίδης.
ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ: Μπορεί να πάμε για πρόβλημα στην καρδιά και να έχουμε μπροστά μας Ορθοπεδικό γιατρό. Προχωρημένα πράγματα. Όχι όμως πάντα. Να λέμε και του στραβού το δίκιο. Αλλάξανε όμως μια πόρτα.
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Την διέλυσαν κυριολεκτικά. Άντε να βρεις την υγειά σου. Ικανότατοι γιατροί, που αγάπησαν την ιατρική που ασκείται στο Νοσοκομείο, άλλος φεύγει, άλλος παραιτείται. Άντε αναπλήρωσέ τους σε καμιά δεκαριά χρόνια και αν. Το ξέρουμε, το ξέρουμε: πάλι θα μας πείτε τα ψέματά σας. Έμπλεος υπερηφάνειας ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κ. Παυλίδης, ανακοίνωσε την απόλυτη υποβάθμιση της Κλινικής. Μα τόση ευφυΐα πια. Τι έχουν τα έρμα και ψωφάνε.
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ: Χάλασε το μηχάνημα και πάνε τσάρκα, με ειδικό δρομολόγιο και νοσηλεύτρια παρακαλώ, τα φάρμακα για διάλυση στα Γιάννενα (τς, τς, τς). Α, το άλλο με χημειοθεραπείες που γίνονται  σε καρέκλες το ξέρετε; Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην πλέον ευαίσθητη και ταλαιπωρημένη ομάδα ασθενών. Με λαϊκή ορολογία: τι ξεφτίλα Χριστέ μου!
ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ: Μία μέρα δουλεύει, εκατόν μια μέρες βρίσκεται σε αγρανάπαυση, που λέει ο λόγος. Οι ασθενείς στα ασθενοφόρα και έξω στον ιδιώτη. Τις περισσότερες φορές χωρίς συνοδεία γιατρού. Και πού να βρεθεί. Και τι να κάνει έξω από το Νοσοκομείο; Οι ιδιώτες γιατροί εφημερεύουν για το Νοσοκομείο.
ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ 64 ΤΟΜΩΝ: Η επιτομή της ανικανότητας. Τόσα χρόνια τώρα το ψειρίζουν, το ξεψειρίζουν και φταίνε οι προηγούμενοι. Ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Παυλίδης, φουσκώνοντας τα στήθια του από υπερηφάνεια, μας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα μας στείλει αξονικό τομογράφο 16Β τομών. Τοπικός λαϊκός ήρωας. Γίγαντας! Άντε να δει προκοπή αυτός ο τόπος.
ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Το μαύρο της το χάλι. Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν δήλωσαν κάτι ακόμα. Περιμένουμε τις δηλώσεις τους με αγωνία.
ΕΚΑΒ: Οι Γιαννιώτες μας πήραν και τα σώβρακα. Έμπλεος υπερηφάνειας ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Παυλίδης δήλωσε ότι είναι για το καλό μας. Θυμίζει τον παλαιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο: οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!
Για να μη πούμε για ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων, για ΕΚΑΒ Κέρκυρας με (αυτονόητο) έδρα την Κέρκυρα, για το σταθμό ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, για την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών που σχεδόν έχουν ξεπεράσει τους μόνιμους, για το Αιμοδυναμικό Τμήμα, για το Τμήμα Εμφραγμάτων, για τον έλεγχο βηματοδοτών, για  την αύξηση των νοσηλευτικών κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για το Νεογνολογικό Τμήμα.
Δεν πρόκειται να τους ενοχλήσουμε άλλο. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Η ανικανότητα είναι τόσο μεγάλη που εξέπληξε και εμάς τους ίδιους τους εργαζόμενους. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε το μέγεθός της από την αρχή.
Τώρα που την εμπεδώσαμε, καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει νόημα ούτε καν να ασχοληθούμε άλλο με αυτούς. Θα τα λέμε μεταξύ μας.
Είναι μακράν η χειρότερη διοίκηση που υπήρξε ποτέ στο Νοσοκομείο μας.
Τους αφιερώνουμε με οίκτο ένα δίστιχο του ποιητή:
Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
 
Τους παραδίνουμε στη χλεύη και στα χέρια των πολιτών.
 
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
*Αυτό το άρθρο, επιστολή, ανακοίνωση ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, δεν είναι για «καθώς πρέπει» εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, διαδικτυακούς τόπους, που δεν θέλουν να ενοχλήσουν την εξουσία. Είναι για λούμπεν μέσα μαζικής ενημέρωσης κάθε τύπου, γιατί αραδιάζει χύμα και τσουβαλάτα αλήθειες με όνομα και υπογραφή».