Στη βλάβη του μηχανήματος για τα φάρμακα των χημειοθεραπειών αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας Χρυσόστομος Μπούκας.

Ο κ. Μπούκας αναφέρει τα εξής «Οι συμπολίτες μας που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο είναι μια ιδιαίτερη και πολύ ευαίσθητη ομάδα ασθενών. Έχουμε τεράστια εμπειρία στην διάγνωση της νόσου, στη θεραπεία, στις επιπλοκές της νόσου και των θεραπειών και ιδιαίτερα στον ψυχισμό των ασθενών. Απευθύνουμε ένα μήνυμα στους συνανθρώπους μας: η ιατρική επιστήμη έχει κάνει άλματα στην αντιμετώπιση της νόσου. Κρατείστε την αισιοδοξία σας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση του, ο νους σας είναι συνέχεια στην νόσο σας, έστω και αν δεν το ομολογείτε στους γιατρούς και τους συγγενείς σας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για κάθε μικρό ή μεγάλο σύμπτωμα στην καθημερινότητά σας υποπτεύεστε την νόσο σας. Κάτι που δεν θα περνούσε από το νου σας αν δεν είχατε διαγνωστεί με τη νόσο. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αναμένετε την περιοδική σας θεραπεία και η καθοδήγηση του ειδικού γιατρού για σας είναι εντολή γιατί μεταφράζεται σαν αγώνας για ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει η ανθρώπινη ύπαρξη. Την ίδια τη ζωή που είναι μοναδική.

Ως εκ τούτου, η ευαίσθητη αυτή ομάδα, εξαρτάται απολύτως από τον θεράποντα ιατρό τους, τις οδηγίες του και την θεραπεία τους. Είναι η κατ’ εξοχήν ομάδα των συνανθρώπων μας που βρίσκεται ή πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή τους ενδιαφέροντος τόσο των γιατρών όσο και της πολιτείας.

Το Νοσοκομείο μας διαθέτει εξαιρετικό γιατρό Ογκολόγο, τόσο για τις γνώσεις του στο αντικείμενο, όσο και για τη φροντίδα των ασθενών. Η αντιμετώπιση από το κράτος και τους αρμόδιους να επιλύουν τα καθημερινά προβλήματα, είναι προβληματική.

Ειδικά για το Νοσοκομείο μας: Τέθηκε εκτός λειτουργίας το μηχάνημα παρασκευής φαρμάκων των χημειοθεραπειών.

Λογικό. Μηχάνημα είναι. Θα υπάρξουν βλάβες.

Η συνάδελφος Ογκολόγος, ενημέρωσε, ως όφειλε από την ιατρική δεοντολογία, τους ασθενείς, καθησυχάζοντας ότι αναβολή για λίγες ημέρες της θεραπείας τους δεν έχει απολύτως καμία επίπτωση στην υγεία τους και στην πορεία της νόσου. Γνωρίζουμε πολύ καλά της ψυχικές επιπτώσεις και την αγωνία των ασθενών. Η αντίστιξη είναι ότι η διοίκηση είχε απόλυτο χρέος να ενημερώσει για τη βλάβη του μηχανήματος και να διαβεβαιώσει επίσημα και δημόσια, μέσα από την κοινωνία τους ίδιους τους ασθενείς για τις επείγουσες προσπάθειές της για διόρθωση του μηχανήματος και το τελικό χρονοδιάγραμμα της τελικής του επισκευής, ώστε ο κάθε ασθενής να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την απολύτως αναγκαία θεραπεία του.

Μιλάμε στον Νομό μας για εκατοντάδες συμπολίτες μας που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.

Να απαντήσει το επίσημο κράτος δια των βουλευτών του:

Είναι δυνατόν μια και μοναδική ιατρός να αντεπεξέλθει στον όγκο εργασίας όπως η ιατρική επιστήμη και δεοντολογία επιτάσσει;

Είναι δυνατόν να μην έχουν προκηρυχθεί μέχρι σήμερα μόνιμες θέσεις ιατρών Ογκολόγων; Γιατί παρατηρείται το φαινόμενο της επικουρικού γιατρού Ογκολόγου, να πηγαίνει από παράταση σε παράταση χωρίς κανείς να γνωρίζει και πολύ περισσότερο οι ασθενείς, τι τους ξημερώνει αύριο.

Είναι δυνατόν η πλέον ευαίσθητη ομάδα ασθενών να λαμβάνει τη θεραπεία της και μιλάμε για χημειοθεραπευτικά φάρμακα, σε καρέκλα; Ντροπή!

Υπάρχουν τεράστιοι αχρησιμοποίητοι χώροι στο Νοσοκομείο, με νοσηλευτικές κλίνες έτοιμες να υποδεχθούν ασθενείς, που μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν για ανθρώπινη αντιμετώπιση και θεραπεία των ασθενών. Γιατί δεν χρησιμοποιούνται; Τόση πια ανικανότητα;

Εφόσον η διοίκηση δεν θέλει τη συνεργασία μας για το καλό των χρηστών υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών του Νομού μας, δημόσια προτείνουμε η Μονάδα Χημειοθεραπειών να μεταφερθεί στην κενή πτέρυγα νοσηλείας του 3ου ορόφου.

Οι ασθενείς δεν είναι τσουβάλια με εμπορεύματα να χρησιμοποιούνται κατ’ αυτό τον τρόπο. Έχουν αξιοπρέπεια!

Ντροπή στους υπεύθυνους για όλα όσα πρέπει να κάνουν και δεν κάνουν!

Και σαν επίλογος: Κερκυραίοι και Κερκυραίες, συμπαρασταθείτε στο δίκαιο αγώνα μας για ένα καλύτερο Νοσοκομείο, για μια καλύτερη δημόσια υγεία.

Κανείς δεν επιλέγει την ασθένειά του. Το απευχόμαστε εκ βάθους ψυχής, αλλά αύριο μπορεί ο καθένας μας να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Μην το αγνοείτε. Τότε, από θέσεως αδυναμίας ψυχικής και σωματικής, θα προσπαθούμε με κάθε συνθήκη, να έχουμε ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη από το Νοσοκομείο μας για τη δική μας ζωή. Πρέπει όλοι μαζί να τρομάξουμε την ανικανότητα και να εξοβελίσουμε τα ψέματα, τη μαγκιά και τον κουτσαβακισμό που περισσεύει στις ημέρες μας».