Στο θέμα του Αξονικού Τομογράφου αναφέρεται με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας Χρυσόστομος Μπούκας.

«Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 για το Νοσοκομείο Κέρκυρας εντάχθηκαν και προκηρύχθηκαν:

1ον. Καρδιολογικός υπερηχοτομογράφος

2ον. Ψηφιακός μαστογράφος

3ον. Αξονικός Τομογράφος 64 τομών.

Πέρασαν εφτά ολόκληρα χρόνια χωρίς να τελειώσει η διαδικασία, ώστε οι γιατροί του Νοσοκομείου μας να έχουν στη χρήση σημαντικά όργανα για τη δουλειά τους προς όφελος των πολιτών. Επιτέλους οι διαδικασίες για τον υπερηχοτομογράφο και τον μαστογράφο, τελείωσαν πριν από είκοσι περίπου μήνες. Είχαν όμως ξεχαστεί. Φωνάξαμε, τους ξυπνήσαμε, τους τρομάξαμε. Τελικά συμπληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα δύο αυτά μηχανήματα επιτέλους ήρθαν και τέθηκαν σε λειτουργία πριν από μερικούς μήνες στο Νοσοκομείο. Ποιά λειτουργία για τον μαστογράφο; Είναι μια πονεμένη ιστορία, ενός άλλου κεφαλαίου.

Λόγω παραδεκτών ενστάσεων των εταιρειών για τον αξονικό τομογράφο 64 τομών, αφού ανακοινώθηκαν διάφορα ευτράπελα από την Διοίκηση, εν τέλει έγινε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή. Διορθώθηκαν οι όροι σύμφωνα με τις ενστάσεις και υποτίθεται ότι τρέχει ο διαγωνισμός. Έρχεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και ανακοινώνει διαγωνισμό για προμήθεια αξονικών τομογράφων σε μικρά και μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας.

Για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας εγκρίθηκε αξονικός τομογράφος 16Β τομών! Ρωτάμε τους βουλευτές του Νομού: Ο σύγχρονος τομογράφος 64 τομών πέταξε και πήγε σε άλλο Νοσοκομείο και σε μας έμεινε ο τομογράφος των 16 τομών και μάλιστα Β;

Για να ξέρουμε και εμείς να φωνάζουμε το οπαδικό σύνθημα: ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ… ΣΤΗΝ Γ! ΕΘΝΙΚΗ!»