Με δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα, ο Επικεφαλής της παράταξης Επτανησίων Θέληση, Χρήστος Άνθης, αναφέρεται στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι:

«Η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής προκειμένου να διασφαλίσει και την επόμενη τετραετία την συνέχεια της στο τιμόνι της Π.Ι.Ν. είναι πλέον πασιφανής και έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής αξιοπρέπειας. Με μεθόδους που θυμίζουν σκοτεινές ίντριγκες βυζαντινής ή ρωμαϊκής παρακμής των τότε αυτοκρατόρων, ενεργούν προς πάσα κατεύθυνση ευτελίζοντας την ίδια την υπόσταση του θεσμού».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής: «Το ψήφισμα συμπαράστασης που έρχεται σε αντιδιαστολή με την ανακοίνωση έγκριτων μελών του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας υποκρύπτει μυστικές συμφωνίες και εκλογικές συναλλαγές με μοναδικό στόχο την νομή της εξουσίας για άλλα τέσσερα χρόνια.
Η πενταετία της υπάρχουσας περιφερειακής αρχής στιγματίστηκε και στιγματίζεται από ίντριγκες που διέλυσαν την δημόσια διοίκηση προκειμένου να επιλεγούν οι ημέτεροι και ΟΧΙ οι ικανοί, προκειμένου να στηριχτούν συγκεκριμένα συμφέροντα που αποτέλεσαν την βασική αιτία παρακμής του τόπου, απραξία στα δημόσια έργα, πλήρη ασυμφωνία όσον αφορά τις σχέσεις με τον δήμο Κέρκυρας, ψευτοεπαναστατισμός τύπου δημοψηφίσματος για αεροδρόμιο, λιμάνια, αμερικανικό πολεμικό πλοίο κλπ κλπ, σκάνδαλα προς εξυπηρέτηση ημετέρων, διαχείριση τύπου Χανδρή. Ο περιφερειάρχης ταυτίστηκε πλήρως λόγω μόδας, με την Λ.Α.Ε. γέμισε φούμαρα και ψευτοϋποσχέσεις την Λευκίμμη. Αέρας κοπανιστός όσον αφορά το γραφείο της περιφέρειας στην έδρα της Ε.Ε.

Έρχεται σήμερα η περιφερειακή αρχή μετά από όλα αυτά και κάνοντας έμπρακτη μετάνοια, με μόνο στόχο την καρέκλα, να δηλώσει ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν της ζημιάς που έχει προκαλέσει στον τόπο η ζημιά στην αριστερά και στον κομματικό φορέα που την στήριξε είναι τεράστια. Είναι χρήσιμο να αναφέρουμε ότι ο λαός της Κέρκυρας και των Ιονίων ψάχνει υποψηφίους να ψηφίσει από το νεκροταφείο της πολιτικής μέχρι και στο χρονοντούλαπο της αποτυχίας προσώπων που άσκησαν εξουσία τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτή την περιφερειακή αρχή με αυτόν τον περιφερειάρχη η αριστερή ιδεολογία βρίσκει τόση εφαρμογή που οι πολίτες σκέφτονται να γυρίσουν 30 χρόνια πίσω. Τους καλούμε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τους θεσμούς ευτελίζοντας την αξιοπρέπεια της πολιτικής τους θεσμούς και την έννοια της πολιτικής ηθικής. Δηλώνουμε την απορία μας πως και γιατί τόσοι πολίτες με πραγματική αριστερή υπόσταση και στάση ζωής ακόμη τους ανέχονται και δεν έχουν μεταφέρει στην κυβέρνηση όλα τούτα. Μας είναι αδιανόητο πως ψευτοαριστεροί πολιτικάντηδες διέλυσαν μια ιδεολογία μια ελπίδα έναν τόπο όπως η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά. Ο επερχόμενος χρόνος θα καταδείξει ακόμη περισσότερο το βαθμό κατάπτωσης τους τόσο από τα υποτιθέμενα στελέχη που προσεταιρίζονται όσο και από τις υποτιθέμενες θέσεις που παίρνουν για τα τρέχοντα ζητήματα του τόπου. Τον τόπο τον κυβερνάει παρεϊτσα ΑΜΑΖΟΝΩΝ. Είναι άδικο για την Κέρκυρα και για τα Ιόνια αυτή η κατάντια. Καλούμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να καταδείξουν στην κεντρική ηγεσία την κατάπτωση. Καλούμε την περιφερειακή αρχή να πάει σπίτι της και να απελευθερώσει τα αξιοπρεπή στελέχη προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια κοινή προσπάθεια που θα συνενώσει όλους τους πολίτες των Ιονίων σε αλλαγή σελίδας. Οι μετεγγραφές ιπποκόμων προσκυνημένων στην δούλεψη των ΑΜΑΖΌΝΩΝ δεν λύνουν τα τεράστια προβλήματα του τόπου ούτε θα δώσουν την νίκη που ποθείτε. Τα αλλεπάλληλα τραγικά λάθη της ΝΔ στα Ιόνια και στην Κέρκυρα δεν θα σας καταστήσουν κυρίαρχους του παιχνιδιού, Δυστυχώς είσαστε πλέον μια μικρή παρέα χειρότεροι από τους χειρότερους.

Επιχαίρεστε για την πολιτική ανικανότητα και προκλητικότητα σε επίπεδο επιλογής προσώπων της ΝΔ αλλά σας εγγυώμαι ότι στην συνείδηση του κόσμου είσαστε καταδικασμένοι. Κύριε περιφερειάρχη φύγε όσο είναι νωρίς άδειασε την γωνιά απελευθέρωσε με την αποχώρησή σου υγιείς δυνάμεις. Αν συνεχίσεις θα γίνεις νεροκουβαλητής της διαιωνιζόμενης κατάντιας μας».

Απάντηση της παράταξης ΑΝΑΣΑ

Σε ανακοίνωση της η παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών – ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά τονίζει τα εξης:

«Καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια, είναι η αλήθεια, για να αναγνώσουμε το πόνημα του επικεφαλής της “Επτανησίων Θέληση” Χρ. Άνθη. Υπερπηδώντας τα εμπόδια της ασυνταξίας και αγοραίας γλώσσας, την οποία πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα αναμέναμε από έναν εκπαιδευτικό, θέλουμε να κάνουμε δύο πολύ σύντομα σχόλια.

Επειδή ο φασισμός του υπονοούμενου είναι μακριά από την πρακτική μας, ιδίως σε πολιτικό επίπεδο προκαλούμε τον κ. Άνθη να κατονομάσει σε ποιες “εκλογικές συναλλαγές”, ποιες “μυστικές συμφωνίες”, ποια “συγκεκριμένα συμφέροντα” και ποιες “παρεΐτσες” αναφέρεται. Αν δεν το πράξει μετ’ αποδείξεων, πρόκειται για έναν απλό συκοφάντη, και ως τέτοιος θα απομείνει στη συνείδηση των πολιτών στα Ιόνια νησιά.

Φυσικά ο ίδιος μόνο υπονοούμενα μπορεί να χρησιμοποιήσει, διότι οι γνώσεις του για τα θέματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι τόσες όσες και οι παρουσίες του στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλαδή ελάχιστες. Κι αυτό αποδεικνύει πόση λίγη σημασία δίνει στο θεσμό, αλλά και πόσο σεβασμό στις ψήφους όσων των έστειλαν στα έδρανα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.  

Ενημερώνουμε τον κ. Άνθη ότι μαθήματα αριστεροσύνης δεν δεχόμαστε από εκείνον που ως δ/ντης εκπαίδευσης στα Ιόνια νησιά, αυτοδίκησε ενάντια σε καταλήψεις σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, ούτε από εκείνον που αναζητεί ακόμη την ταυτότητά του, περιπλανώμενος από κόμμα σε κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβανόμαστε τον “καημό” του για τις καρέκλες εξουσίας, που βλέπει να απομακρύνονται λόγω του προφανούς κωλύματός του να θέσει υποψηφιότητα. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…».