Κέρκυρα Ειδήσεις - Νέα - Ενημέρωση

29 Feb, 2020
29 Feb, 2020
Κοινωνία
Ρεα Ντούρου | 07 Αυγ, 2017 | 06:16

Bloomberg: «Ο δύσκολος δρόμος της Ελλάδας για την έξοδο από το μνημόνιο».

Με τίτλο «Ο δρόμος της Ελλάδας για την έξοδο από το μνημόνιο: 140 μεταρρυθμίσεις έγιναν, αλλά υπάρχουν πολλές που πρέπει να γίνουν», το πρακτορείο Bloomberg, κάνει αναφορά στα προβλήματα της χώρας μας για την επιθυμούμενη έξοδο από τα μνημόνια.

Οι δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα δεν έχουν τελειώσει ακόμη, ξεκινά το άρθρo και επισημαίνει ότι, η χώρα έχει δείξει λίγα πράγματα ως προς την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

 «Οι απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα απειλούν να καταστήσουν εκρηκτική την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, καθώς το κόστος της οικονομικής κρίσης είναι δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις».
Οι εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων, αναφέρουν οι αρθρογράφοι, εξαρτώνται από την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι Ελλάδα και πιστωτές έχουν συμφωνήσει να υλοποιηθούν 140 μεταρρυθμίσεις και επιπλέον 100 πρόσθετες δράσεις, ώστε η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα εναπομείναντα 26,9 δισ. ευρώ του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο συνταξιοδοτικό. «Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο εισόδημα ενός μέσου νοικοκυριού» σχολιάζει ο Γεράσιμος Μοσχονάς, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Επίσης, το πρακτορείο κάνει ειδική μνεία στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, επικαλούμενο ως παράδειγμα την περίπτωση του Ελληνικού, αλλά και στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

ΠΗΓΗ:http://www.dikaiologitika.gr

Σχόλια