Σε ένα εκτενές ρεπορτάζ ο ιστότοπος https://workenter.gr/αναρωτιέται που είναι οι διορισμοί των εργαζομένων της προκήρυξης 3Κ αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι Δήμοι μεταξύ των οποίων και της Κέρκυρας έχουν δώσει ”Σε… συνεργεία και ρεύμα τα λεφτά των διορισμών”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Πάμε να δούμε τι κάνουν τώρα οι δήμοι και πως αξιοποιούν τους πίνακες διοριστέων, σύμφωνα με την ακριβή ενημέρωση που μας έδωσε ο φίλος και αναγνώστης του workenter κ. Δημήτρης Τρομπούκης.

Το συμπέρασμα των εγγράφων που έχουμε στη διάθεσή μας και τα παρουσιάζουμε είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός δήμων προχωρά σε «αναμόρφωση προϋπολογισμού» προκειμένου να καλύψουν το μισθολογικό κόστος των νέων διορισμών.

Άλλο παράδειγμα:  Ο δήμος Κέρκυρας «προέβλεψε» ότι το ΑΣΕΠ δεν θα έβγαζε αποτελέσματα ούτε καν τον περασμένο Ιούνιο και προτίμησε τα λεφτά των διορισμών να τα πάει αλλού. Έκανε το εξής καταπληκτικό τρικ: Πήρε τα λεφτά της 3Κ και πλήρωσε συνεργεία για τα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά. Τώρα, ο δήμος έχει μεν αξιόμαχα οχήματα, αλλά όχι υπαλλήλους για να τα οδηγήσουν! Δεν έχει χρήματα να προχωρήσει στις προσλήψεις της 3Κ».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.