Οι εκλογές έρχονται και είναι εποχή πλέον οι «φιέστες» και τα «εγκαίνια» για να τσιμπήσουν κάποιοι ορισμένα ψηφουλάκια. Ότι μπορεί κάνει ο καθένας, άλλωστε έτσι παίζεται η πολιτική στο Ελλαντιστάν τον 21ο αιώνα και για να παραφράσουμε λίγο τον Μάρσαλ Μακ Λούαν «η εικόνα είναι το μήνυμα».

Μια φωτό με το ψαλίδι μπροστά από την κορδέλα των εγκαινίων, δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι μπορεί κάποιος να «τσιμπήσει» και να βάλλει ο πολιτικός στο σακούλι κάποια ψηφουλάκια. Μόνο που πλέον ο ψηφοφόρος δεν είναι «χάνος» για να τσιμπάει. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τον έχεις κοροϊδέψει. Άρα υπό αυτή την έννοια θα ήταν καλό, γι’ αυτούς, εννοώ τους πολιτικούς, να αναθεωρήσουν την επικοινωνιακή τους πολιτική, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, άρδην. Και θα το καταλάβουν οσονούπω.

Πάμε λοιπόν στα εγκαίνια του νέου λιμανιού της Ερείκουσας, ενός όντως σημαντικού έργου, προυπολογισμού7 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά με την έκπτωση πήγε στα 4 εκατομμύρια ευρώ και ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο. 4 εκατομμύρια ευρώ, όσα στοίχισε πάνω κάτω και το λιμάνι των Οθωνών στα Αυλάκια, με τη μόνη και σημαντική διαφορά, ότι το λιμάνι στα Αυλάκια δεν λειτουργεί, τουλάχιστον δεν λειτουργεί όλο τον χρόνο, μόνο το καλοκαίρι, γιατί θα πρέπει να γίνει ένα συμπληρωματικό έργο, ενώ το λιμάνι στην Ερρείκουσα θα λειτουργήσει αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων. Την επομένη δηλαδή. Θα λειτουργήσει και πως; Ως λιμάνι θα λειτουργήσει γιατί είναι ένα σύγχρονο λιμάνι, το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποια λιμάνι αναφοράς ή ανταπόκρισης θα έχει; Το λιμάνι στον Άγιο Στέφανο που εξυπηρετεί τα διαπόντια είναι «μισοχωμένο» από φερτά υλικά και φύκια. Το λιμάνι του Σιδαρίου και της Αστρακερής το ίδιο. Προβληματικά είναι και τα λιμάνια τόσο των Οθωνών, τόσο το νέο, όσο και το παλιό, καθώς επίσης και το λιμάνι του Μαθρακίου.

Αλλά ας έλθουμε στα εγκαίνια και στην γκλαμουράτη τελετή των εγκαινίων.  Σε μια περίοδο που ο καθημερινός απλός πολίτης δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον αύξησε και προβληματίζεται πως θα στείλει τα παιδιά του για να σπουδάσουν.

Αλλά αλήθεια γιατί κανείς δεν λέει, για το ποιοι πραγματικά αγωνίστηκαν για το λιμάνι της Ερείκουσας. Γιατί τις προσπάθειες του τότε Προέδρου της Κοινότητας το 2000 – 2001 που ξεκίνησε να ανεβαίνει τον  Γολγοθά για να κάνει πραγματικότητα ο όνειρο των Ερεικουσιωτών, για τις προσπάθειες των μετέπειτα Κοινοτικών Συμβουλίων αλλά και των Νομαρχών και των διοικητικών υπηρεσιών που πέρασαν μέσα από τις Συμπληγάδες της Ελληνικής γραφειοκρατίας για να αδειοδοτηθεί το έργο από 12 -13 συναρμόδια Υπουργεία. Για όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες που εργάστηκαν για να φθάσει στα χέρια της σημερινής Περιφερειακής αρχής ένα έτοιμο έργο, που το μόνο που απέμενε ήταν να μπουν οι υπογραφές. Γιατί δεν λένε την αλήθεια στο λαό. Και που είναι η αντιπολίτευση η οποία κάνει γαργάρες ή αγνοεί το θέμα.

Αλλά είπαμε έρχονται εκλογές και θα πρέπει κάποιοι να «πουλήσουν» την πραμάτεια τους, μπας και τσιμπήσουν κανένα ψηφαλάκι.