Πλούσιες σε συγκινήσεις και με πολλές εκπλήξεις ήταν οι εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της ιδρύσεως του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης οι οποίες ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Νοεμβρίου 2019 με το Επιστημονικό Συμπόσιο και την τελετή απονομής υποτροφιών και ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2019 με το επίσημο δείπνο και την απονομή των καθιερωμένων βραβείων και υποτροφιών.

Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Λένοξ Χιλ ήταν ο καθηγητής νευροχειρουργικής Δρας Κωνσταντίνος Ηατζηπαναγής (Constantinos Hadjipanayis), ο οποίος ανέπτυξε τη διάλεξη «Βελτίωση της οπτικοποίησης στη νευροχειρουργική» (Improving Visualization in Neurosurgery). Οι Δρ. Αντώνιος Μαμμής, Δρ. Κωνσταντίνος Μαργέτης, Δρ. Άθος Πατσαλίδης, Δρ. Δημήτρης Πλακαντωνάκης και Δρ. Αλέξανδρος Ζούζιας συμμετείχαν στον πάνελ που διεύθυνε τη συζήτηση.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν οι υποτροφίες σε ομογενείς που φοιτούν στις ιατρικές σχολές της Νέας Υόρκης.

Αποδεχόμενος το βραβείο «Distinguished Physician» ο Δρ. Κωνσταντίνος Χατζηπαναγής (Constantinos Hadjipanayis), εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον Σύλλογο και μοιράστηκε το βραβείο με τους γονείς του Γεώργιο και Παρασκευή, τη σύζυγό του Λορέιν και τους τα μέλη της δικής του ομάδας που πρόσφατα εξέπληξε την ιατρική κοινότητα με την πρώτη χειρουργική παρέμβαση για την αφαίρεση όγκου σε ασθενή που διατηρούσε τις αισθήσεις και επικοινωνούσε με τους χειρουργούς.

Αμέσως μετά η Ευαγγελία Πονηρού – Τσουγκαράκη παρουσίασε την διευθύνουσα σύμβουλο της «Navios Maritime Holdings» Αγγελική Φράγκου που τιμήθηκε με το βραβείο «Distinguished Hellene» και εστίασε την προσοχή της στα επιτεύγματά της στη ναυτιλία και στη φιλανθρωπία.

«Η τιμώμενη ανήκει στην 5η γενιά των εφοπλιστών της οικογένειας Φράγκου και με τα επιτεύγματά της έχει τιμήσει τα Καρδάμυλα και τη Χίο», επεσήμανε η κ. Τσουγκαράκη.

Η Αγγελική Φράγκου, τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της όσο και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι το εν λόγω βραβείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά διότι προέρχεται από έναν Σύλλογο που γιορτάζει την 83η επέτειο και επιδιώκει και επιβραβεύει την αριστεία.

Πλούσια σε συγκινήσεις η απονομή βραβείων του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης (βίντεο)