Πολλές και πλούσιες οι δραστηριότητες του Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Ο Αη Μαθιάς» κατά το διάστημα Νοεμβρίου 2019 έως τον Γενάρη του 2020.

Αναλυτικά: Όπως κάθε χρόνο  το εκκλησιαστικό τμήμα  της χορωδίας του καλλιτεχνικού συλλόγου συμμετείχε στην πανηγυρική θεία λειτουργία  την ημέρα εορτασμού του πολιούχου του χωριού του Αη Μαθιά στην ομώνυμη εκκλησία.

17 Νοέμβρη 2019

Η  Μικτή χορωδία του συλλόγου έλαβε μέρος στο 1ο Φεστιβάλ χορωδιών Νότιας Κέρκυρας που διοργάνωσε η Ενωση Χορωδιών Κέρκυρας  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού Σχολείου στην Λευκίμμη.  Το τέλος της εκδήλωσης αυτής έκλεισε με το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη ** Της Δικαιοσύνης * που έλαβαν μέρος όλες οι συμμετέχουσες χορωδίες. Τις χορωδίες διεύθυνε ο μαέστρος μας Μιχάλης Καποδίστριας.

24 Δεκέμβρη 2019

Για πρώτη φορά η χορωδία του συλλόγου ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή επιτυχία  στην Νέα Δημοτική αρχή της Νότιας Κέρκυρας τραγουδώντας τα παραδοσιακά  κάλαντα. Παρόντες ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σαγιάς Γεώργιος, Ανδριώτης Σωκράτης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Καββαδίας Γιάννης.

24 και 25 Δεκέμβρη 2019

Τα δύο τμήματα του συλλόγου για πρώτη φορά συμμετείχαν στα Χριστουγεννιάτικα εορταστικά Προγράμματα των τηλεοπτικών καναλιών της Κέρκυρας.
Το Γυναικείο παραδοσιακό τμήμα με επικεφαλής τον Γιάννη Πετράκη συμμετείχε στην εκπομπή του START channel που παρουσιάστηκε την παραμονή το βράδυ  24 του Δεκέμβρη. Η μικτή Χορωδία συμμετείχε στο πρόγραμμα του CORFU channel με εορταστικά τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα. Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάστηκε το μεσημέρι  ανήμερα των Χριστουγέννων.

24 Δεκέμβρη και 5 Γενάρη 2019

Η Χορωδία του συλλόγου έψαλε τα παραδοσιακά Κερκυραϊκά και Αγιομαθίτικα Χριστουγεννιάτικα και των Θεοφανείων  Κάλαντα στο Χωριό. Όπως κάθε χρόνο επισκέφθηκαν στην εκκλησία του Αη Μαθιά και τον Παπά του χωριού Σπυρίδωνα Λέσση, και του έψαλαν τα ειδικά παραδοσιακά κάλαντα που για τους ιερωμένους ψάλλονται.

11 Γενάρη 2020 Πίτα του  Συλλόγου

Σχετικά νωρίς εφέτος λόγω των υποχρεώσεων που μελλοντικά έχει η Χορωδία, διοργανώθηκε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Το Σάββατο 11 του Γενάρη στην αίθουσα της κοινότητας έγινε η εκδήλωση αυτή, στην οποία εκτός από τους εκπροσώπους  των σωματείων του χωριού, και των γειτονικών χωριών.

Ειδική αναφορά μνήμης έγινε και σε αυτούς που τον προηγούμενο χρόνο πορεύτηκαν προς την αιωνιότητα, και που κατά το παρελθόν είχαν συντραγουδήσει και συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με την πλειοψηφία των χορωδών και μελών του Καλλιτεχνικού Συλλόγου.