Αποκλεισμένοι με τα οχήματα τους είναι από το Σάββατο στα Διαπόντια Νησιά Μαθράκι, Ερείκουσα και Οθωνοί εκατοντάδες τουρίστες και επαγγελματίες που δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην Κέρκυρα, λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης του πλοίου που εκτελεί την γραμμή.

Ο μοναδικός τρόπος μετάβασης στα Διαπόντια Νησιά και επιστροφής από αυτά είναι ένα μικρό πλοιάριο που μπορεί να εξυπηρετήσει ελάχιστα άτομα.

Τουρίστες που θέλησαν να επισκεφτούν τα νησιά με τα οχήματα τους έχουν αποκλειστεί στα νησιά και κινδυνεύουν να χάσουν τις προκαθορισμένες πτήσεις τους, ενώ οι επαγγελματίες χάνουν χρήματα καθημερινά αφού δεν μπορούν να γυρίσουν στην εργασία τους.

Μιλώντας στο Corfutvnews η Αντιδήμαρχος Μαθρακίου Νόνη Μάστορα επεσήμανε ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και ζητάμε άμεσα τη συνδρομή του υπουργείου Ναυτιλίας για να υπάρξει λύση. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και ευελπιστούμε να έρθει σύντομα πλοίο αντικατάστασης, καθώς η βλάβη στο πλοίο της γραμμής θα αργήσει να αποκατασταθεί τουλάχιστον 10 ημέρες ακόμα».