Έκλεισε το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου… Συνέβη και αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν, τόσο οι κάτοικοι, όσο και ο Καπετάνιος του «ΠΗΓΑΣΣΟΣ» που εκτελούσε τα δρομολόγια από και προς τα διαπόντια νησιά, μετά την μηχανική βλάβη του πλοίου «Αλέξανδρος» το οποίο έκανε τα δρομολόγια της γραμμής, ότι κάποια στιγμή το λιμάνι τα «χωθεί» από τα φύκια και τα φερτά υλικά. Σήμερα το πλοίο «ΠΗΓΑΣΣΟΣ’ βγήκε από το λιμάνι ενώ το τραβούσε ένα αλιευτικό και λίγη ώρα μετά ο καπετάνιος του πλοίου Δημήτρης Ασπιώτης, έστειλε σήμα στο λιμεναρχείο ότι το πλοίο «σταματά τα δρομολόγια».

Όπως είπε ο κύριος Ασπιώτης μιλώντας στο πλαίσιο της εκπομπής «ΜΑΖΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ», πλέον «υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη, Δεν υπάρχει λιμάνι κοντά στην περιοχή για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι αφού στην Αλύπα δεν δίνεται άδεια, το λιμάνι του Σιδαρίου είναι και αυτό χωμένο από φύκια, το ίδιο και το λιμάνι της Αστρακερής. Και από την πόλη το φέρυ μποτ που παίρνει τα σκουπίδια πηγαίνει στα νησιά μια φορά το μήνα». Και να σκεφτεί κανείς, ότι ακόμα υπάρχει τουρισμός, ο οποίος όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες «σβήνει» για τα Διαπόντια Νησιά, δημιουργώντας ένα τεράστιο πλήγμα στην οικονομία τους. Ο κύριος Ασπιώτης επικοινώνησε με τον ΟΛ.ΚΕ και έλαβε την απάντηση ότι «σε ένα μήνα, θα προχωρήσουν οι εργασίες καθαρισμού του λιμανιού από τα φερτά υλικά και τα φύκια».

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και θυμωμένοι, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις από τους Αντιδημάρχους των νησιών.