Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την ανάγκη και άλλες περιοχές της χώρας, να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες εκτός των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν δεχθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, ο Συνδέσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) δημοσιοποιεί τη θέση του πάνω στο θέμα.

«Η Κέρκυρα και οι Κερκυραίοι όποτε έχει παραστεί ανάγκη πάντα έχουν αποδείξει τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα προς κάθε συνάνθρωπο μας, ανεξαρτήτου χώρας, θρησκείας και χρώματος. Με πολλά παραδείγματα, όχι μόνο στο μακρινό ιστορικό παρελθόν, αλλά και στο πρόσφατο, όταν άνοιξαν τα σύνορα με την Αλβανία το 1990 και το 2000 ,καθώς και με την βοήθεια προς τον Σερβικό φιλικό λαό κατά τον πρόσφατο πόλεμο.

Στην παρούσα περίοδο όμως, που το νησί μας δυστυχώς ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα υποδομών και σοβαρής τουριστικής κρίσης εξ αιτίας της πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook, που επέφερε καίριο οικονομικό πλήγμα στην τοπική οικονομία, η Κέρκυρα αδυνατεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες.

Δηλώνουμε δε ότι είμαστε πάντα διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην υποστήριξη μας προς τους πρόσφυγες με κάθε άλλο δυνατόν τρόπο, παρέχοντας τους ρουχισμό, τρόφιμα, φαρμακευτικά υλικά και ότι άλλο χρειάζονται».