Σίγουρα η άποψη μου είναι υποκειμενική και λόγω της φιλίας μου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο σε θέματα ομογένειας Αντώνη Διαματάρη, αλλά και λόγω της συνεργασίας μου με την εμβληματική εφημερίδα της ομογένειας τον Εθνικό Κήρυκα, δημιούργημα του Αντώνη Διαματάρη.

Πέρα όμως από την υποκειμενική προσέγγιση υπάρχει και η αντικειμενική προσέγγιση που σχετίζεται με το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ομογένειας, αλλά και των συμπολιτών μας, επιβράβευσε την επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναθέσει στον Αντώνη Διαματάρη, ίσως μια από τις πιο κρίσιμες αποστολές του, που είναι η «γεφύρωση» των σχέσεων της ομογένειας με την πατρίδα. Τα «μέτωπα» πολλά και ανοιχτά, όπως το θέμα του δικαιώματος των ομογενών μας, όπου γης, να ασκούν το Συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν.

Ίσως είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα της οποίας οι ομογενείς της στερούνται αυτού του θεμελιώδους δημοκρατικού δικαιώματος.

Μέχρι και η Τουρκία έχει εξασφαλίσει στους ομογενείς της το δικαίωμα να επιλέγουν τις κυβερνήσεις τους. Οι απόδημοι Έλληνες πρέπει να αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου και αυτό πρέπει να το κάνει πράξη η σημερινή κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο αυτό το θέμα που απασχολεί την Κυβέρνηση και την ομογένεια.

Η ομογένεια από τελεί για την χώρα μας και την πατρίδα μας, μια δύναμη η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο μέχρι σήμερα, τόσο όσον αφορά τα Εθνικά μας θέματα, όσο και θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, το εμπόριο, τις διακρατικές σχέσεις και τον πολιτισμό.

Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο πλέον βρίσκεται στα χέρια ενός έμπειρου ανθρώπου, όπου με τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη και το γενικότερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, μπορεί να αποκτήσει δυναμική η οποία θα επιφέρει την επίλυση πολλών προβλημάτων, αλλά θα θέσει και τις βάσεις για μια δημιουργική, εποικοδομητική και ουσιαστική σχέση ομογένειας και πατρίδας.