Ο Αντώνης Η. Διαματάρης, είναι η επιλογή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για να αναλάβει ως υφυπουργός Εξωτερικών, το χαρτοφυλάκιο του Απόδημου Ελληνισμού.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει την επιλογή του να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα της Ομογένειας και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις η Ελληνική πολιτεία να συσφίξει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της με την Ελληνική ομογένεια με απώτερο στόχο την αξιοποίηση, κυρίως υπέρ των εθνικών μας θεμάτων αλλά και σε επίπεδο επενδύσεων τη δυναμική των αποδήμων Ελλήνων.

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε σε αυτή την θέση «κλειδί» τον κατάλληλο άνθρωπο τον Αντώνη Διαματάρη, τον εκδότη της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», της παλαιότερης Ελληνικής εφημερίδας της Αμερικής.

Ο Αντώνης Διαματάρης έχει ξεχωρίσει με το έργο του και την εν γένει παρουσία του και μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των αποδήμων Ελλήνων και της Ελληνικής Κυβέρνησης αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που διαθέτει η Ομογένεια και το Ελληνικό λόμπι.

Γεννήθηκε το 1959 στη Λήμνο και μετανάστευσε το 1968 στη Ν. Υόρκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του λαμβάνοντας MBA από το Columbia University. To 1979 αγοράζει το 100% των μετοχών του «Εθνικού Κήρυκα» και το 1982 η εφημερίδα μετακομίζει για πρώτη φορά σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο Long Island City. Το 1997 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα The National Herald.

Το 2004 ο «Εθνικός Κήρυκας» ξεκινά τη διαδικτυακή του παρουσία. Το 2007 τιμάται με το Παράσημο του Φοίνικα από την Ελληνική Δημοκρατία και το 2015 από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του «Εθνικού Κήρυκα».

Το 2016, η Νέα Υόρκη μετονομάζει την οδό μπροστά στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» σε «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way».

Είμαι απολύτως βέβαιος μέσα από την προσωπική σχέση που έχω με τους δύο πολιτικούς άντρες, ότι ο Πρωθυπουργός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει τις καλύτερες επιλογές σε αυτές τις ευαίσθητες θέσεις και ότι τόσο ο συμπατριώτης μας Νίκος Δένδιας, όσο ο Αντώνης Διαματάρης θα τον δικαιώσουν απόλυτα για την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς τα πρόσωπα τους.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο σου.