Άνοιξε σήμερα τις πύλες της, η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin, η οποία αποτελεί και πάλι τόπο συνάντησης του ταξιδιωτικού κλάδου.

Στην έκθεση της ITB στο Βερολίνο, περίπου 400 κορυφαίοι ομιλητές θα συζητήσουν πως θα πρέπει η διεθνής τουριστική βιομηχανία να ανταποκριθεί στις κρίσεις του υπερτουρισμού, τη μεταβολή των απαιτήσεων των πελατών, την απειλή της κλιματικής αλλαγής και τις νέες μορφές μεταφοράς. Περίπου 10.000 εκθέτες από 181 χώρες και περιοχές παρουσιάζουν τα τελευταία προϊόντα και τις τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο Παγκόσμιο Leading Travel Trade Show στο Βερολίνο. Πάνω από το 80% των εκθετών είναι από το εξωτερικό. Στο ITB του περασμένου έτους το 83% αξιολόγησε τα επιχειρηματικά τους αποτελέσματα ως θετικά. Για άλλη μια φορά, οι διοργανωτές αναμένουν ότι περισσότεροι από 100.000 διεθνείς εμπορικοί επισκέπτες και η δημόσια συμμετοχή θα είναι στα δεκάδες χιλιάδες το Σαββατοκύριακο.

Μέσα στις 26 αίθουσες εκθέσεων μπορούν να αποκτήσουν μια γενική εικόνα του ευρέος φάσματος προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται από την τουριστική βιομηχανία.

Η έκθεση της ITB του Βερολίνου θα συζητήσει το «Μέλλον της κινητικότητας»

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, το επίκεντρο των εκδηλώσεων της Ημέρας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα είναι η αλλαγή του κλίματος. Ακόμη σημαντικός άξονας συζήτησης είναι ότι στη τουριστική βιομηχανία σημειώνεται στροφή, καθώς οι πελάτες ενδιαφέρονται λιγότερο για τον πλούτο των υλικών.

Ο ιατρικός τουρισμός αναπτύσσεται παγκοσμίως

Το Παγκόσμιο Leading Travel Trade Show προσφέρει αυτή τη μεγάλη αγορά (του μέλλοντος) τη δική του πλατφόρμα για τρίτη φορά στο Περίπτερο Ιατρικού Τουρισμού στο Hall 21b.


*Αποστολή στο Βερολίνο: Διονύσης Μάμαλος