Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Τουρισμού στην Βιέννη με τα μηνύματα να είναι έως τώρα για την Ελλάδα ιδιαίτερα ευοίωνα για την Ελλάδα καθώς παραμένει και το 2019 κορυφαίος τουριστικός προορισμός των Αυστριακών.

Η χώρα μας δίνει ένα δυναμικό «παρών» με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνεκθετών του.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βιέννης, η οποία είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Κεντρική Ευρώπη, άνοιξε σήμερα το μεσημέρι τις πύλες της και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13/1, και σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 850 εκθέτες από 80 χώρες, στη δε διάρκειά της αναμένονται πάνω από 150.000 επισκέπτες.

Η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2018, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους, έχοντας πετύχει θεαματική διψήφια αύξηση της τάξης του 18%.

Η ζήτηση είχε ξεπεράσει πέρυσι το δυναμικό των Tour Operators αλλά και των αεροπορικών εταιρειών, που, προσβλέποντας σε νέα αύξηση, η οποία κυμαίνεται από 8% έως 12%, προέβησαν σε σημαντική διεύρυνση του προγράμματος και του δυναμικού θέσεων και κλινών για το 2019.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για τουρισμό «365 ημέρες το χρόνο», η υπηρεσία εξωτερικού ΕΟΤ Αυστρίας, στοχεύει -μέσα από συγχρονισμένες προσπάθειες- στη σταδιακή επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και στην ανάδειξη της Ελλάδας ως «all year round» προορισμού, ιδίως μέσα από την ανάδειξη θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού και στοχευμένη προσέλκυση ιδιαίτερων ηλικιακών ομάδων.

Στο πλαίσιο δράσεων για το 2019 το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ πρόκειται να υλοποιήσει διαφημιστικές ενέργειες, καθώς και ταξίδια εξοικείωσης πρακτόρων και δημοσιογράφων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με στόχο τη δημιουργία βιωματικής εμπειρίας και διάχυσης της πληροφορίας του προϊόντος «Ελλάδα – Τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο». Επίσης πρόκειται να υλοποιήσει θεματικές εκδηλώσεις με σκοπό την προσέλκυση ιδιαίτερων ομάδων (συνταξιούχοι), όπως επίσης την ενίσχυση των κλασικών προορισμών και την προώθηση νέων.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης με 18 συνεκθέτες, συμμετέχουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως οι Περιφέρειες Κρήτης και Ιονίων Νήσων, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Ύδρα, Πάργα, Πάρος, Βόλος-Πήλιο, Κάρπαθος, Κύθηρα-Αντικύθηρα, αλλά και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις.