Το κατάφερε και αυτό η απίστευτη Ελληνική γραφειοκρατία, ανάγκασε μια εμβληματική προσωπικότητα της χώρας μας, τον Κερκυραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό, να ακυρώσει την μεγάλη συναυλία που προγραμμάτιζε με την Φιλαρμονική Μάντζαρος, να πραγματοποιηθεί μπροστά από τον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο.
Αρχικά υπήρχε το πρόβλημα που είχε ανακύψει με τους αρχαιοφύλακες, κάτι που απασχολούσε όλους τους αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους της χώρας και έθετε προβλήματα, λόγω των υπερωριών, στην πραγματοποίηση συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 Όταν, αυτό το πρόβλημα ξεπεράστηκε, τότε ήρθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός των διοργανωτών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την συναυλία με τον αγαπημένο Κερκυραίο συνθέτη.
Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, αλλά στις 26 Ιουλίου η βραβευμένη Φιλαρμονική Μάντζαρος, μια από τις πιο ιστορικές Φιλαρμονικές της χώρας, λαμβάνει ένα έγγραφο από τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με κοινοποίηση και στην ΕΦΑ Κέρκυρας (φέρει την υπογραφή της υπουργού κ Κονιόρδου) ότι «Εγκρίνουμε το αίτημα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» για την συναυλία στις 27 Ιουλίου, ΑΛΛΑ όχι στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, αλλά στη Β πλευρά του Παλαιού Φρουρίου, στον χώρο που φιλοξενούνταν παλιά το «Ήχος και Φώς».
Δηλαδή ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας, έρχεται έγγραφο με το οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδια Διεύθυνση εγκρίνει το αίτημα  διεξαγωγής της συναυλίας, αλλά όχι στον προκαθορισμένο χώρο που είχε ζητηθεί, αλλά σε έναν χώρο σαφώς πιο μικρό, που δεν χωρούσε το εύρος των συντελεστών της συναυλίας, δηλαδή τη Φιλαρμονική, τους μουσικούς του Γιώργου Κατσαρού και τους φημισμένους καλλιτέχνες και κυρίως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο εύρος της ζήτησης του κοινού για να παρακολουθήσει μια τέτοια ανεπανάληπτη συναυλία.
Και προφανώς, ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ πριν δεν μπορούσε να αλλάξει ο προγραμματισμός που είχε γίνει για τον συγκεκριμένο χώρο, που είχε αιτηθεί η Φιλαρμονική Μάντζαρος. Έτσι ακυρώθηκε η συναυλία για φέτος, με την ευχή να πραγματοποιηθεί του χρόνου.
Αυτής της αντιμετώπισης έτυχε ένας καλλιτέχνης και δημιουργός του διαμετρήματος του Γιώργου Κατσαρού, ζωντανή ιστορία της Ελληνικής μουσικής σκηνής και του Ελληνικού κινηματογράφου και η ιστορική Φιλαρμονική  Μάντζαρος, με διεθνείς βραβεύσεις.
Δείτε τα έγγραφα και το βίντεο από την εκπομπή «Λόγος Αντίλογος» του Corfutv: