Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Αχαράβη, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χ. Ανεμογιάννη και του Αντιδημάρχου της περιοχής Μ. Πρεντουλή και την αθρόα προσέλευση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την προβληματική αποκομιδή, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Στη σημερινή Λαϊκή Συνέλευση συμμετείχε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Αντιδήμαρχος Μάρκος Πρεντουλής, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χρήστος Ανεμογιάννης εξήγησαν τους λόγους της φετινής δυσλειτουργίας στην αποκομιδή των απορριμμάτων, που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έληξε η σύμβαση των παρατασιούχων στις 31 Μαρτίου και ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των 170 μόνιμων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χρήστος Ανεμογιάννης μιλώντας στο Corfutvnews τόνισε ότι «Υπάρχουν φέτος προβλήματα για πρώτη φορά στην περιοχή μας, που όπως γνωρίζετε στο παρελθόν δεν υπήρχε ανάλογο φαινόμενο. Φέτος εξηγήσαμε γιατί υπάρχει αυτή η δυσλειτουργία, αλλά θα πρέπει να πω, ότι εδώ και 20 ημέρες που έχει αναλάβει ο ιδιώτης για την αποκομιδή των απορριμμάτων, είναι άφαντος. Το έχουμε δει ελάχιστες φορές. Θα πρέπει όμως να πω, ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου στην Υπηρεσία Καθαριότητας στην περιοχή μας υπερβάλλουν τον εαυτό τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της περιοχής και κάνουν όχι μόνο την αποκομιδή της ανακύκλωσης, αλλά όπου αλλού και ότι άλλο χρειαστεί. Αν δεν μπορεί ο εργολάβος να τον παρακαλέσω να κηρυχθεί έκπτωτος από μόνος του».