Με δικό της αυτόνομο περίπτερο, που αποτελεί συνεργασία του Δήμου και του Επιμελητηρίου, συμμετέχει η Κέρκυρα – για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια – στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου World Travel Market (5 έως 7 Νοεμβρίου).

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου, στην οποία μετέχουν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας και υπηρεσιακοί παράγοντες που λειτουργούν το περίπτερο, είναι ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ενώ την αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου αποτελούν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Χειρδάρης, ο εκπρόσωπος του Τουριστικού Τμήματος Βασίλης Καλούδης και το μέλος της Διοίκησης Αγγελική Σκολαρίκη.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη σημαντικών tour operators (όπως η Tui και η Thomas Cook), ενώ οι  εκπρόσωποι όλων των μεγάλων t.o. που δραστηριοποιούνται στη Μ. Βρετανία εξήραν των πρωτοβουλία της Κέρκυρας να συμμετάσχει με αυτόνομο περίπτερο εξασφαλίζοντας διακριτό σημείο αναφοράς στην έκθεση.

Σύμφωνα με προβλέψεις, η τουριστική κίνηση από τη Μεγάλη Βρετανία προς τη χώρα μας την επόμενη χρονιά θα παρουσιάσει νέα αύξηση (ίσως και διψήφια), ενώ ανακάμπτει η Τουρκία μετά από αρκετό καιρό και η αύξηση στην Ισπανία αναμένεται να κινηθεί στο 3%.