«Το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων έκλεισε οριστικά και θετικά για τον Δήμο μας στην προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα» ανάφερε μιλώντας στο Corfutv ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος. Όπως είπε δεν πρόκειται για οριστική λύση αλλά για άμεση μεταφορά εκτός Δυτικής Ελλάδας των τόνων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αιγιάλειας. 

Ξεκαθάρισε ότι: «ο ΧΥΤΑ του Δήμου έχει κλείσει προκείμενου να γίνουν εργασίες για να αδειοδοτηθεί. Έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες για την αδειοδότηση. Έπρεπε όμως να πάμε τα απορρίμματα κάπου. Με την προηγούμενη κυβέρνηση μας επετράπει σε 6 ΧΥΤΑ και ανταποκρίθηκαν οι 3 εντός Περιφέρειας. Εμείς μπροστά σε αυτή την κατάσταση τοποθετήσαμε μια πρέσα μηχανικής διαλογής που ήταν σε αποθήκες που συμπιέζει και μαζεύουμε τα στραγγίδια και μικραίνει ο όγκος των απορριμμάτων. Τονίζω ότι έχουμε έναν ακόμα ΧΥΤΑ με τον οποίο υπήρχαν αντιδράσεις με τους κατοίκους. Έχουμε απόφαση του ΣτΕ που μας δικαιώνει και έτσι είμαστε στην διαδικασία να ξεκινήσει ο εργολάβος να κατασκευάσει το υπόλοιπο 40%. Από πέρσι έως σήμερα είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως 17 Οκτωβρίου 2019.

Δώσαμε προσφορά σε Γιάννενα και Κοζάνη, αλλά επιλέξαμε Κοζάνη λόγω χαμηλότερου κόστους 130€ συν το ΦΠΑ τον τόνο, έναντι 140€ συν ΦΠΑ, αυτής των Ιωαννίνων».

Δείτε το απόσπασμα των δηλώσεων του Δημάρχου.