Η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων με αφορμή τα αυξανόμενα προβλήματα στο Νοσοκομείο καταθέτει για ακόμη μια φορά δημόσια τις απόψεις της για την αντικειμενική ενημέρωση των εργαζομένων και των Κερκυραίων πολιτών.

Όπως αναφέρει : «Οι συμπολίτες μας οι οποίοι πάσχουν από νεοπλασματική νόσο μια ιδιαίτερη και ευαίσθητη ομάδα ασθενών είχαν το θάρρος και έκαναν έκκληση προς τους διοικούντες ζητώντας να ενημερωθούν σχετικά με το πότε θα φτιαχτεί το μηχάνημα της χημειοθεραπείας.

Τι πιο ανθρώπινο το συναίσθημα της αγωνίας τους για την πορεία της νόσου τους και της υγείας τους !!! Και φυσικά τα μηχανήματα χαλάνε αλλά οφείλει η Διοίκηση να ενημερώνει τους συμπολίτες-ασθενείς εγκαίρως για το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να τους καθησυχάζει.

Η αγωνία και το άγχος σαφώς και προκαλούν επιβαρύνσεις στην ψυχική τους κατάσταση.

Η Διοίκηση για ακόμη μία φορά έχει βαλθεί να κατηγορεί τους συνδικαλιστές με δελτία τύπου, επειδή δημοσιοποιούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου , δεν μπαίνει ούτε στον κόπο να ακούσει τους ίδιους τους ασθενείς που καταγγέλλουν τις καταστάσεις τις οποίες βιώνουν κατά την διάρκεια της θεραπείας καθώς επίσης και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Είτε γιατί δεν αρέσκεται να ακούει την αλήθεια, είτε γιατί φοβούνται ότι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις – εξετάσεις στους ανωτέρους τους, είτε γιατί θέλουν να φιμώσουν τα συνδικαλιστικά όργανα από την έγκυρη ενημέρωση που παρέχουν στους πολίτες.

Άλλωστε έχουν ξεχάσει ολοσχερώς την συνδικαλιστική τους συμπεριφορά. Για αυτούς τώρα πλέον που κάθονται στο θώκο της εξουσίας η καλύτερη μέθοδος είναι η απόλυτη σιωπή και η λήθη.

Οι ασθενείς τσουβαλιάζονται σε έναν θάλαμο με μια ογκολόγο και με δυο νοσηλεύτριες η μία εκ των οποίων έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Με αποτέλεσμα ο μεγάλος καθημερινός όγκος της δουλειάς, 25 ασθενείς περίπου ημερησίως να πέφτει κατά κύριο λόγο σε μια νοσηλεύτρια. Ευτυχώς που υπάρχει και η εθελοντική βοήθεια των εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού που κάνουν ότι μπορούν και αυτές.

Τους ενημερώνουμε ότι οι ασθενείς δεν είναι τσουβάλια έχουν αξιοπρέπεια και πρέπει να έχουν επαρκή χώρο με τα αναγκαία μηχανήματα ώστε να μην διακόπτεται η θεραπεία τους, και φυσικά με το επαρκή και αναγκαίο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό !!!!!

Φυσικά οι εφευρετικές αριστερές ιδέες δεν λείπουν και ενώ όλα αυτά τα χρόνια μιλούσαμε για εσωτερική καθημερινή μετανάστευση ασθενών και μετά από το μεγάλο ντόρο που έχει γίνει για την παύση των χημειοθεραπειών βρέθηκε η λύση !!!! Να γίνεται και μετανάστευση Νοσηλεύτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διαλύει τα χημειοθεραπευτικά σκευάσματα και την ίδια μέρα να έρχεται πίσω στην Κέρκυρα ώστε την επόμενη να χορηγούνται στους ασθενείς !!! Και όχι εγκαίρως να είναι έτοιμο προς χρήση και το δεύτερο μηχάνηματα ώστε να αποφευχθούν τόσο σοβαρά προβλήματα και φυσικά με μεγαλύτερο κόστος.

Και ενώ ανακοινώνουν σε βαρύγδουπους τόνους τον μεγάλο αριθμό αξονικών που θα φέρουν μέσω ΕΣΠΑ στο μέλλον στο παρόν ο μοναδικός αξονικός τομογράφος για 9η ημέρα συνεχίζει και είναι χαλασμένος με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πηγαίνουν στα ιδιωτικά !!!!

Τους θυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών οι λιγοστοί Παθολόγοι δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα οι καθημερινές ανάγκες να καλύπτονται με Επικουρικούς Ιατρούς άσχετων ειδικοτήτων.

Τους υπενθυμίζουμε ότι οι παραιτήσεις και Ειδικευμένων ιατρών όπως η πρόσφατη παραίτηση της Επιμελήτριας της Παθολογικής κλινικής δεν είναι η μοναδική και δυστυχώς στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες. Ο λόγος είναι πολύ απλός η υπερεντατικοποίηση και η εξουθένωση σωματική και ψυχική λόγω του ελαχιστότατου ιατρικού προσωπικού στην Παθολογική κλινική.

Η Διοίκηση, μπορεί να έχει συμβληθεί με πληθώρα Επικουρικών Ιατρών για ορισμένες ειδικότητες οι οποίες υπερτερούν σε αριθμό σε σχέση με το Νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά για τις τεράστιες ελλείψεις στους Παθολόγους δεν έχει πράξει τα δέοντα. Γιατί άραγε; Μήπως υποβόσκει κάποιο επιζήμιο παιχνίδι άσκησης πιέσεων εις βάρος των μη αρεστών στις Παθολογικές κλινικές;

Οι συμπεριφορές αυτές έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στην εξουθένωση των εργαζομένων αλλά και στους ιδίους τους ασθενείς και κατ επέκταση στο κοινωνικό αγαθό της υγείας.

Αναμασούν την καραμέλα της δήθεν ανάπτυξης, αναβάθμισης και προσλήψεων χωρίς να επισημαίνουν ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι ορισμένου χρόνου με ελαστικές μορφές εργασίας.

Με περισσό κυνισμό και ψέματα, συνεχίζουν να «βαφτίζουν το κρέας ψάρι», στρουθοκαμηλίζοντας τόσο για την υποστελέχωση όσο και την υποχρηματοδότηση των δομών υγείας, καταβάλλοντας μάταιες προσπάθειες να παρουσιάσουν μια επίπλαστη πραγματικότητα που διαψεύδεται όμως από τα καθημερινά γεγονότα.

Με το ελάχιστο προσωπικό σε όλους τους κλάδους, τον ελλειπή προϋπολογισμό και χρηματοδότηση, με τις ελλείψεις αντιδραστηρίων, χρηστικών υλικών, κ.α , με τις ελλιπείς συντηρήσεις του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με τη μεταφορά του ΕΚΑΒ ακόμη και του τηλεφωνικού του κέντρου στα Ιωάννινα, με την σε καθημερινή βάση ιατρική μετανάστευση σε άλλα όμορα Νοσοκομεία της περιοχής μας για το ύψιστο αγαθό της υγείας. Το κοινωνικό κράτος δεν υφίσταται !!!!!! είναι πλέον ανύπαρκτο και αυτό με την αριστερή- φιλελεύθερη δήθεν φιλολαϊκή κυβέρνηση των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τους δήθεν επαναστάτες.

Τους ενημερώνουμε ότι Αγωνιζόμαστε όλα τα χρόνια χωρίς κομματικές παρωπίδες, ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις και διοικήσεις.

Αγανακτούμε με την ταλαιπωρία που βιώνουν οι ασθενείς και οι οικογένειες τους.

Ζητάμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και επαρκείς – αξιοπρεπείς παροχές υγείας για όλους τους ασθενείς !!

Τέλος στη μετανάστευση!!

ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ότι η συνδικαλιστική μας πορεία δεν είναι μια πορεία λήθης, ή δήθεν επαναστάσεων, και φυσικά ΔΕΝ ΠΑΣΧΟΥΜΕ από το ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ και συνιστωσών!!!»