Λίγο μόνο καιρό πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, κατατίθεται τροπολογία στη βουλή για την διαίρεση του Δήμου Κερκυραίων.
Μήπως θυμάται κανείς να συζητήθηκε σοβαρά το σημαντικό αυτό θέμα;
Είναι άραγε απλή παράληψη και αφέλεια που δεν έγινε αφορμή ενός δημοκρατικού διαλόγου με ευρεία κοινωνική διαβούλευση ενός θέματος που στην ουσία ορίζει το μέλλον της ανάπτυξης του τόπου και την καθημερινότητα του πολίτη;
Εκτός από μια ερμαφρόδιτη αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο και μια απόφαση με οριακή πλειοψηφία, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική και εμπεριστατωμένη συζήτηση με μελέτες, αριθμούς και επιχειρήματα σε όλες τις παραμέτρους που να αποδεικνύει την στοιχειώδη σοβαρότητα με την οποία έπρεπε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα.
Ας απαντήσουν τι πρόκειται να γίνει με τα χρέη, το προσωπικό, τα μηχανήματα, τον έλεγχο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που πιθανόν εντάχθηκαν κάποια έργα, τις υπηρεσίες που είναι αναγκαίες για την λειτουργία ενός δήμου και τόσα άλλα προβλήματα (απορρίμματα, ύδρευση, αποχέτευση) που θα ζητήσουν λύση την επαύριον των δημοτικών εκλογών.
Η διαίρεση αυτή που εντάχθηκε στην τροπολογία σε ποιο νοσηρό μυαλό γεννήθηκε; Με ένα απλό και πρόχειρο κριτήριο, το δημογραφικό, προκύπτει η καρικατούρα: ένας δήμος 70-80 χιλιάδων κατοίκων, ο δήμος του Βορρά με 15 περίπου χιλιάδες κατοίκους και ο άλλος του Νότου με 5-6 χιλιάδες.
Η απόλυτη προχειρότητα φάνηκε ξεκάθαρα με την αρχική ανακοίνωση της έδρας του Βορρά στην Κασσιόπη. Η τροπολογία του κ. Υπουργού που ήθελε να μας πείσει ότι συντάχθηκε μετά πολύ σκέψη και μελέτη, να διορθώνεται από τον βουλευτή την τελευταία στιγμή.
Ό,τι και αν επεξεργάζονται, ό,τι και αν επιδιώκουν, δεν ενδιαφέρει κανένα.
Στην προσπάθεια όμως να πετύχουν τους καταγώγιους σχεδιασμούς τους είναι αδίστακτοι και γίνονται απολύτως επικίνδυνοι για τους πολίτες και τα συμφέροντά τους.
Καταδικάστε τους με τον ποιο δημοκρατικό τρόπο, όπου τους βρείτε μπροστά σας. Την επιλογή στην ψήφο σας.
Αυτό που οι ίδιοι αγνοούν και στερούνται, δηλαδή τον δημοκρατικό διάλογο, μετατρέψτε τον σε όπλο καταφρόνησης για τους τυχοδιώκτες της πολιτικής.
Είναι απολύτως συγκεκριμένοι και γνωστοί στην κοινωνία μας. Μην τους ξεχάσετε όταν έρθει η ώρα και ζητήσουν την ψήφο σας.
Γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι η λήθη, θα μας αναγκάσει να βιώσουμε εκ νέου τραγικές καταστάσεις.
Καλό αγώνα και κάθε επιτυχία σε όλους τους συμπολίτες μας που με ειλικρίνεια και πάθος θα διεκδικήσουν την εκλογή τους σε κάθε δήμο για προσφορά στους συμπολίτες τους. Καλό κουράγιο!