Το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα τεθεί σε εφαρμογή το σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο θα περιλαμβάνει 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι οι λεπτομέρειες «θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα». Όπως σημειώνει, σκοπός του σχήματος είναι «να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους». Η ίδια εκτιμά ότι το νέο αυτό σχήμα «θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες».

Η υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι η δέσμευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι «η έξοδος από τα μνημόνια να μετουσιωθεί άμεσα σε βελτίωση του εισοδήματος και της ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας». «Είμαι βέβαιη ότι όσο περισσότερο θα ανταποκρινόμαστε στο χρέος αυτό, τόσο περισσότερο θα τονώνονται οι δεσμοί μας με την κοινωνία, πράγμα που θα αποτυπωθεί στις εκλογές», εκτιμά.

Για την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για το δήμο της Αθήνας, η υπουργός σχολιάζει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει περπατήσει κάθε γωνιά της Αθήνας, όχι τώρα, επειδή πρέπει, όχι επειδή είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά γιατί είναι κομμάτι της πόλης».