Αυστηρό μήνυμα προς το ΑΣΕΠ έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με την έκδοση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 και αφού έκανε λόγο για «μεγάλη καθυστέρηση» τόνισε ότι η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών, συνεχίζοντας να ασκεί πιέσεις προς τη διοίκηση του Ανεξάρτητης Αρχής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «news 24/7», για τον διαγωνισμό 3Κ/2018, σημείωσε ότι αναμένει επιτέλους από το ΑΣΕΠ να ολοκληρώσει τη διαδικασία και υπογράμμισε:

«Από τη μεριά μας ως υπουργείο, πρόσθεσε, έχουμε δώσει κάθε δυνατή βοήθεια εδώ και μήνες. Δεν υπάρχει κάποια ενέργεια που πρέπει να γίνει από το Υπουργείο μας ή από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης που έχει την ευθύνη των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ. Πράγματι έχει καθυστερήσει η διαδικασία και πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα για να τελειώσει η ομηρία χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν κάνει αίτηση για αυτές τις θέσεις, αλλά και για να πάρουν οξυγόνο οι δήμοι σε όλη τη χώρα, με τις 8.166 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, στην καθαριότητα και στην ύδρευση, στις οποίες υπάρχουν μεγάλα κενά».