Την Παρασεκυή 07/06/2019 εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικής Λευκάδας, ιστιοπλοϊκό σκάφος ονόματι “PEACE” σημαίας Ολλανδίας με σαράντα έναν αλλοδαπούς επιβαίνοντες και δύο αλλοδαπούς διακινητές. Το σκάφος οδηγήθηκε με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού στο λιμάνι της Λευκάδας.

Ο εντοπισμός του έγινε στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Λιμεναρχείου Σύμης και με τη συνδρομή των Λιμενικών Αρχών Κεφαλληνίας και Λευκάδας.

Σε παράλληλη επιχείρηση εντοπίσθηκαν τρεις Έλληνες συνεργοί τους οι οποίοι μετέφεραν με οχήματα τους μετανάστες στο σημείο επιβίβασης τους καθώς και ένας επιπλέον αλλοδαπός διακινούμενος. Οι συνολικά πέντε συνεργοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος, ένα φορτηγό όχημα μεταφοράς μεταναστών και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα.